idezojelek

Kecskés

Ismét felbukkant az ellenzék sötétjéből Mesterházy Attila, a leszerepelt MSZP-elnökök egyike, a „Kecskés”.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Szigetváry Zsolt

Ismét felbukkant az ellenzék sötétjéből Mesterházy Attila, a leszerepelt MSZP-elnökök egyike, a „Kecskés”. (Évekkel ezelőtt kecskékkel való intim együttlétet javasolt kormánypárti riválisainak.) „Hatalmas bajban van az ország a Fidesz-kormány totálisan működésképtelen gazdaság- és külpolitikája miatt – huhogja közösségi oldalán. – Mára oda jutottunk, hogy szinte minden területen újabb és újabb sarcokat vet ki, hogy pénzhez jusson.” (A Fidesz 2010 óta mindig „hatalmas bajban van” az ellenzék szerint. Elszigetelődött, csődközelbe került, bukni fog, már meg is bukott stb.)

Néhány éve Balogh András, az MSZP elnökhelyettese a következőket írta övéinek: „Reális veszélye van annak, hogy a jövőben eljelentéktelenedünk. Rivalizáló csoportok vívják majd kisszerű és szánalmas harcukat a mind kisebb számban megszerezhető országgyűlési és önkormányzati helyekért. A taszítónak tartott öregeket szürke fiatalok váltották, a rossz arcokat az arc nélküliek.” (Más szóval: a pofátlanok.) Stimmel.

Mesterházy pár hete lépett ki a szocialista felekezetből. Kenetteljes búcsúbejegyzésében azon kesergett, hogy a párt elvesztette a befolyását, árnyéka önmagának. „A tisztújítás óta eltelt hónapok nem hoztak érdemi változást. Belefáradtam” – írta az áldozatot alakító Kecskés. Mintha neki köze sem lenne a csődöt mondott vállalkozáshoz… A politikával azért nem szakít, úgy tervezi, hogy harsány cimborájával, Szakács László Facebook-huszárral új pártot alapít. (Mint falat kenyérre, akkora szükség van új pártokra. Ja, nem!)  

Egyetértek a kommentelővel: „Miért akar észt osztani az, akinek oly kevés jutott belőle?”

Borítókép: Mesterházy Attila (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.