idezojelek

Risza

Bejelentették: idén június 22-én tartják a Budapest Pride felvonulást, „Magyarország legnagyobb emberi jogi tüntetését”.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Olvasom, hogy a szervezők „hosszas tervezést és egyeztetést köve­tően” bejelentették: idén június 22-én tartják a Budapest Pride felvonulást, „Magyarország legnagyobb emberi jogi tüntetését”. Az intellektuálisra tervezett szlogen változatlan: „Vedd vissza a jövőd!” (Én már akkor elveszítettem a fonalat, amikor néhány esztendeje Fekete-Győr András akkori Momentum-elnök azzal állt elő, hogy a szerelemnek nincs színe. Holott a Pride-parádékon szivárvány, illetve rózsaszínű zászlókkal riszáltak a felvonulók, sőt a placcon vonagló hagyományőrzők tangája, ülepdíszítő pávatollazata is ezekben a színekben játszott.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy Karácsony Gergely ezúttal is kitűzi-e a szivárványos zászlót a Városházára, az attól függ, hivatalában lesz-e még a lakli, vagy két héttel korábban cimboráival együtt elzavarja végre a népakarat. Legutóbb mindenesetre hetet-havat összehordott a Pride megnyitóján: „Budapest elfogadó és szabad város, büszke minden egyes polgárára, aki kiáll a saját és mások szabadságáért. Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar stb.”. (Abban nem vagyok biztos, hogy a főváros közönsége az efféle lózungokért emelte-e pajzsra 2019-ben.)

Hogy mi lesz a sok LMBTQ-jogvédővel, „civil” szervezettel, ha a melegek üldöztetésének meséjével már nem lehet több szavazatot szerezni? Mi lesz, ha egyszer lecseng ez a prájdozás?

Valahogy csak elleszünk.

Borítókép: A 23. Budapest Pride felvonulásának résztvevői a fővárosi Városligeti fasorban 2018. július 7-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.