idezojelek

Nem kap sérvet

Karácsony Gergely főpolgármester nem feledkezett meg a talajt fogott cimboráról, nyomban bevette az elvtársi szaftosba.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Szigetváry Zsolt

Miután a legutóbbi uniós voksoláson nem került be a parlamentbe a kormánymószerolásairól ismert párbeszédes Jávor Benedek, segítségére sietett csókos párttársa, cimborája; Karácsony Gergely főpolgármester nem feledkezett meg a talajt fogott cimboráról, nyomban bevette az elvtársi szaftosba, Budapest brüsszeli irodavezetőjévé tette. (Jávor mellett szólt, hogy mint volt képviselő, jól ismerte a járást, tudta, kinél kell előszobázni, hercigeskedni, honfitársat mószerolni stb.) Legfőbb feladatául azt kapta: lobbizzon, hogy a szivárványos főváros a kormányt megkerülve kaphassa meg a brüsszeli pénzeket. 

A Mandiner csapata egy ízben megpróbált utánajárni, mivel múlatja idejét a molinóábrázatú irodavezető, de csak annyit tudtak megállapítani, hogy nem kap sérvet a munkától. (Korábban sem kapott.) Az aktív vakarózás és kormányótvarolás mellett a bel- és világpolitikai hírek kommentálásával tölti napjait, és kitűzött célját mindig eléri: rendre fölmarkolja a léhűtésért járó milliós apanázst. 

Egy minapi interjúban Jávor azt fejtegette: erős meggyőződése, hogy a magyar kormány az uniós pénzekért cserébe hagyta abba az Ukrajnával kapcsolatos döntések vétózását. Az immár EP-listavezető (Párbeszéd–Zöldek) ökohazafi így reagált arra, hogy az Európai Parlament bíróság elé citálta az Európai Bizottságot, mondván, az – feltételezése szerint – politikai alkut kötött Orbán Viktorral. Az EP szerint decemberben úgy szabadították fel 10,2 milliárd euró zárolását, hogy Magyarország valójában nem teljesítette a szükséges feltételeket. Csakhogy az összeget újra zárolhatják, véli Jávor.
Meg reméli is.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.