Anya csak egy van – szülő 1

Franciaországban mostantól nem lehet anyának és apának bejegyezni a szülőket az iskolákban, helyette a szülő 1 és szülő 2 elnevezést kell alkalmazni.

2019. 02. 18. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban mostantól nem lehet anyának és apának bejegyezni a szülőket az iskolákban, helyette a szülő 1 és szülő 2 elnevezést kell alkalmazni. A módosításra állítólag azért volt szükség, hogy csökkentsék a diszkriminációt a homoszexuális párokkal szemben – miközben a lakosság 96 százaléka heteroszexuális. (Gondolom, a nemzeti gall kakasból meg baromfi 2 lesz hamarosan…) A törvényjavaslatot Macron elnök csókos harcostársa, bizonyos Valérie Petit terjesztette a francia nemzetgyűlés elé, és azt a szocialista többség elfogadta. Igaz, Nyugat-Európában nem meglepő az ilyesmi. A Brit Orvosi Kamara például nemrégiben kijelentette (nem a Hyde Parkban – hivatalos fórumon), hogy nem szabad a várandós hölgyeket „kismamának” nevezni, merthogy az sérti a transzszexuális polgárok jóérzését. Helyette az „állapotos ember” vagy a „terhes személy” használatát javasolják. (Felvidéki honfitársunk, Gubík László aziránt érdeklődik, vajon az édesanyját májusban felköszöntő gyermeknek mostantól boldog szülő 1 napot kell majd kívánnia? Hát a nagymamát, nagypapát hogyan kell szólítani? Szülő 3, szülő 4?)

Idehaza nagy a lemaradás. Volt ugyan nálunk is egy hasonló óvodai elképzelés az MSZP–SZDSZ-időkben (anya, apa helyett egyes szülő, kettes szülő elnevezést javasolt a magasröptű Magyar Bálint kultuszminiszter), ám hamar be kellett látni: a magyar ember nem fogékony az ilyesmire. A maradi Orbán-kormány pedig még mindig az elavult családmodellben gondolkodik, ahol édesanya köti a masnit a kislány hajába, édesapa tanítja focizni a fiút… Brrr! Csoda-e, ha Európa ferde szemmel néz ránk?

Szűzanyám! Illetve szűzszülő 1-em!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.