Elhajtott végrehajtók

Épp ideje, hogy felkészült írástudók asszisztáljanak tíz- és százmillió forintok, családi drámák ügyében, ne pedig nagymellényű, arrogáns, tenyeres-talpas előemberek.

2019. 09. 05. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év végére befejeződik a hazai végrehajtói kar állományának átalakítása. Jövőre már csak azok járhatnak el az adósok ügyeiben, akiknek jogi diplomájuk van, de legalábbis elkezdték az egyetemet. Tudvalevő, a devizahitel-szerződések értelmezése sokszor a bíróságoknak is komoly fejtörést okoz, hát még a jogban járatlan végrehajtóknak. Épp ideje, hogy felkészült írástudók asszisztáljanak tíz- és százmillió forintok, családi drámák ügyében, ne pedig olyan – tisztelet a kivételnek! – nagymellényű, arrogáns, tenyeres-talpas előemberek, akiknek suttyó fellépéseiről szinte hetente lehetett hallani. Egy ideje alkalmatlan emberek ármádiája lepte el a pályát – nem véletlen, hogy masszív közutálat övezte a brigádot. Megjegyzem, az ombudsman már évekkel ezelőtt megállapította: sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot a végrehajtói kamara azzal, hogy még csak panaszkezelési és etikai szabályzata sincs. A változtatás szükségességére igazán a 2008-as válság utáni időszak irányította a figyelmet, amikor több botrányos fellépésük is nyilvánosságra került. Ezekhez jött hozzá, hogy az is kitudódott: a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara esztendőkön át tízmilliós mulatságok keretében tartotta a testület különféle rendezvényeit, évértékelőit. A 2014-es „közgyűlésen” például egy teljes luxusszállodát béreltek ki a végrehajtóknak és csókosaiknak… Bevett gyakorlat volt az is, hogy külföldi útjaikra a kamara egyes tagjai pereputtyostul – asszonyostul, szeretőstül, kinek mije volt – utaztak.

A kamara varieté utazása most folytatódik. Repülnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.