Földalatti szakemberek

A sokoldalú ember minap közreadott Facebook-tanulmányában azt igyekszik bizonyítani: szimpla kitaláció, kormányzati hülyítés, hogy migránsalagutak léteznek a déli határkerítés alatt.

2019. 12. 02. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan utálnak számolni, de néha azért nem árt – írja közösségi oldalán Szabó Zoltán DK-politikus és műkedvelő hadmérnök. A sokoldalú ember minap közreadott Facebook-tanulmányában azt igyekszik bizonyítani: szimpla kitaláció, kormányzati hülyítés, hogy migránsalagutak léteznek a déli határkerítés alatt. A terjedelmes okfejtésbe nem mennék bele, lényege, hogy a szűk alagút kiásásához a járatban dolgozó embernek – befelé kúszva, hátrafelé tolatva – 2500-szor kellett volna megtennie a nagyjából negyedórás utat, ami ugye képtelenség. Az alagút- és árokásó szakember valószínűleg nem olvasta azt a korábban a határőrségnél szolgáló felderítőtiszttől napokban megjelent nyilatkozatot, miszerint már a délszláv háború idején is voltak a zöldhatár alatt csempészalagutak. Vagyis a most fölfedezett furatok minden bizonnyal jóval régebbiek, „migránskerítés előttiek”. (Akkoriban fegyvert, üzemanyagot, szeszt és hasonló „kurrens” cuccokat hordtak itt ki-be az adott kor zsiványai.) Vagyis a mostani vakondakciósok az elődök nyomdokain próbálnak határt sérteni. Az ásatásokkal viccelődő Szabó hadmérnök–matematikus lyukra – alagútlyukra – futott.

Egy kommentelő azt írja, a baloldalnak sem alagútfúrásban, sem matematikában nem kellene az észt osztania. Lám, a négyes metrót még fúrópajzzsal is évtizedig csinálták – végül Tarlósnak kellett segítenie, hogy kitaláljanak a felszínre. Egy másik hozzászóló szerint a DK-nál valójában Szabó főnöke, a prímszámos árokásó szokta végezni a számításokat. Így kalkuláljunk velük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.