Vagyonkezelőnek született

Maga Bodnár Zoltán kerül a terézvárosi vagyonkezelő élére, már csak azért is, mert egyedül őt jelölte Soproni Tamás polgármester, aki szerint Bodnár „a legtisztább kezű szakember hírében áll”.

2019. 11. 22. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga Bodnár Zoltán kerül a terézvárosi vagyonkezelő élére, már csak azért is, mert egyedül őt jelölte Soproni Tamás polgármester, aki szerint Bodnár „a legtisztább kezű szakember hírében áll”.

Máriám! Ki ez a Bodnár Zoltán? Hősünk az MSZMP KB pénzügyi szakértőjeként lépett színre anno, majd bankárnak állt. Volt MNB-alelnök, dolgozott a CIB Banknál, a Konzumbanknál, tagja volt a Malév igazgatóságának. Az MSZP-kormányok alatt az Állami Autópálya-kezelő Rt.-t igazgatta – itt milliárdokat adott a Betonút Rt.-nek, amely ugyan autópályát nem épített ebből, viszont odaadta fialtatni a pénzt a legendás Kulcsár Attilának. (El lehet képzelni.) A Gyurcsány-kormány idején Bodnárt már az állami Eximbank élén találjuk, ahol mesés fizetésért sajátos módon támogatta a magyar vállalatok exportját. Azért adott több tíz milliárd forint hitelt zavaros offshore brigádoknak, hogy azok egy magyar építőipari céggel Moszkvában plázát építsenek. Nevezettek, miután a pénzt felvették, végelszámolással megszűntek, majd eltűntek. (A Bodnáréknak garanciát adó kazah bank elnöke külföldre porolt, ugyanis odahaza csalás miatt körözték, végül Franciaországban került tömlöcbe.) Az ügyben jelenleg is nyomoznak, az állam (az adófizetők) kára a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint 27 milliárd forint körül lehet.)

A „legtisztább kezű szakember hírében álló” Bodnár Zoltán legutóbb 2014-ben szerepelt rivaldafényben, amikor a Fodor-féle liberális párt színeiben főpolgármester-jelöltként mérette meg magát – 2,1 százalékkal tök utolsó lett. A Jóisten is terézvárosi vagyonkezelőnek teremtette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.