Mindent letarol az új Call of Duty kasszasikere

Több mint félmilliárd dolláros bevételt hozott értékesítésének első napján a Call of Duty lövöldözős videojáték-sorozat legújabb része, a Black Ops II.

2012. 11. 19. 13:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kaliforniai székhelyű cég közleménye szerint rajongók milliói keresték fel az értékesítés első napján már éjféltől nyitva tartó 16 ezer bolt valamelyikét szerte a világon. Az új játékban feltűnik a házasságtörés miatt a minap lemondott CIA-igazgató, David Petraeus tábornok avatárja is, mint egy Hillary Clinton nevű amerikai elnök védelmi minisztere.

A rivális Microsoft egy héttel korábban piacra dobott lövöldözős sci-fi akciójátékából, a Halo 4-ből 220 millió dollárnyit adtak el. Tavaly a Call of Duty széria akkor legújabb verziója, a Modern Warfare 3 egy nap alatt 400 millió dollárt, 16 nap alatt pedig egymilliárd dollárt hozott.

A Call of Duty széria a kezdetektől napjainkig több bevételt hozott, mint minden idők két legsikeresebb játékfilmsorozata, a Harry Potter és a Star Wars együttvéve – mutatott rá közleményében az Activision, a világ legnagyobb videojáték-gyártója.

Bobby Kotick cégelnök szerint a hagyományos videojáték-ágazatra erős nyomás nehezedik az olcsó vagy ingyenes online játékok és a táblagépekre készült játékok részéről, ezért is egyre fontosabbak az olyan bevált és sikeres szériák, mint a Call of Duty.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.