A szív legnagyobb ellenségei

A gyorséttermekben elfogyasztott ételek a magas só- és telítettzsír-tartalmuk miatt a szívnek és az érrendszernek ártanak a legjobban.

KZ
2013. 02. 24. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kevés olyan gyorséttermi étel van, ami ne tartalmazna telített zsírsavakat, cukrot, nátriumot és sót, ezek pedig nagy mértékben hozzájárulnak az érrendszer és a szív rongálásához. Az USA-ban Amerikai Szív néven egy hónapos rendezvénysorozatot tartanak, és megmutatják az embereknek melyek azok az élelmiszerek, amelyek a legjobban rongálják az egészségüket.

Amennyiben a napi étrendünk tartalmazz szívbarát élelmiszereket, mint például lazacot, zabpelyhet, akkor sem dőlhetünk hátra tudva, hogy jót tettünk a szervezetünkkel, ha ezek mellett az ételek mellett zsírokban, sóban, cukorban gazdag ételeket is fogyasztunk. Egy 2012-ben készült tanulmány szerint, elég csak naponta egyszer ennünk ezekből az ételekből, azonnal negatívan hatnak az artériákra. A feldolgozott élelmiszereknek a gyorséttermivel karöltve magas a nátriumtartalma. A levesek és a szójaszósz is nyilvánvalóan bűnösök a rongálásért, de a kenyér és a szusi is magas sótartalommal rendelkezik.

A szívbetegségek felelősei

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.