Fotó: kétfejű delfint fogtak az Északi-tengeren

Sajnos a rendkívül ritka példány nem került a kutatók birtokába.

MN
2017. 06. 15. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétfejű delfin került halászok hálójába az Északi-tengeren – írta a BBC. Az állat egy fiatal disznódelfin (Phocoena phocoena) volt. Mint a közzétett képeken látszik, a nyaka természetellenesen megnyúlt, így alakulhatott ki az egymással hegyesszöget bezáró helyzetben elhelyezkedő két fej. Az állat mérete alapján a kutatók azt gondolták, hogy valószínűleg nem volt képes megfelelően táplálkozni, így a születése után hamar elpusztulhatott, minden bizonnyal már így került bele egy halászhajó hálójába is.

Sajnos, mint a BBC megjegyzi, a halászok attól tartottak, hogy illegális lenne megtartani a delfin tetemét, így azt visszadobták a tengerbe, de legalább fotókat készítettek róla előtte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.