Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Keresztényi szeretet: sportra milliárdokat, az üldözötteknek aprópénzt küldtek

Egyszerre döntött a kormány a pécsi sportklub és az üldözött keresztények támogatásáról: a különbség mintegy 4 milliárd forint.

Koncz Tamás
2017. 09. 23. 10:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyónással is felérne a Magyar Közlöny pénteki száma, az ott megjelent kormányrendeletekből számszerűen kiderül, hogy mennyire tartja fontosnak a kormány a válságzónában élő keresztények megsegítését – illetve a pécsi PVSK sportklub támogatását.

Orbán Viktor jóváhagyott egy határozatot, mely 2017 és 2019 között, több tételben összesen 4,57 milliárd forintot biztosít a Pécsi Vasutas Sportkör pályáinak és épületeinek fejlesztésére.

És ez még nem a végösszeg: a kormány (a MÁV és a nemzeti vagyonkezelő bevonásával) további, meg nem határozott keretet fordítana arra is, hogy a magyar állam megvegyen néhány ingatlant és egy földterületet a PVSK Verseny utcai komplexuma mellett. A sportklub később ezeket az épületeket is használhatná – derül ki a dokumentumból.

A PVSK a Szabad Pécs szerint egyébként már idén tavasszal belefogott egy 800 milliós kosárlabdacsarnok-beruházásba, de biztosan találnak majd célt az államtól érkező milliárdoknak is.

A fenti tételhez képest csak aprópénznek tűnik az összeg, melyet a – magát keresztény szellemiségűnek valló – kormány a migrációs válság kezelésére és az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére küldött: a pénteki közlönyszám alapján 2017 és 2019 között összesen 0,6 milliárd forintot költenének a fenti célokra.

A mérlegen nem javít sokat, hogy az Orbán-kabinet korábban is küldött támogatásokat a közel-keleti keresztényeknek, sőt külön szakállamtitkárságot létrehozott a témában – 930 milliós büdzsével és egy nemrég leváltott államtitkárral. Márciusban pedig 1,2 milliárdos gyorssegélyt küldtek az érintett válságövezetekre, melyet elvileg újjáépítésre, valamint a szétlőtt, lebombázott templomok restaurálására szántak.

A felsorolt források összege együtt is csak 2,75 milliárd forint – alig több mint a fele, mint amennyire a pécsi sportklub számíthat a következő két évben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.