Egyre kellemetlenebb helyzetbe hozza magát a kormányszócső TV2, és még támad is

Azt kérték tőlünk, hozzuk le közleményüket. Lehozzuk. Az összes helyesírási hibával együtt.

György Zsombor
2017. 12. 01. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívül kellemetlen bakit követett el a kormányzati szócső szerepét betöltő TV2 munkatársa. Mint arról nemrégiben beszámoltunk, Facebook-oldalán adta hírül a Jobbik, hogy a TV2 csúnyán lebuktatta magát egy, a párt sajtóosztályának írt levélben, mivel a csatorna egy visszaigazoló e-mailhez címzettként csatolta a Fidesz sajtóosztályát is.

Mindezt kép is igazolja.

Nem sokkal később a TV2 „infotainment sajtófőnöke” (mert nekik ilyenjük is van) telefonon fordult hozzám, a sajtóetikát kérve számon szerkesztőségünkön. Kértem tőle, hogy a TV2 vezető munkatársaként ezt azért gondolja át még egyszer. Felelősségre vonásának lényegi pontja az volt, miért nem kértük ki az ő véleményüket is a történtekről. A történtekről, amelyekről semmi olyat nem írtunk, ami ne lenne ténykérdés. 

Nem tehettem mást, visszakérdeztem:

– Miért, nem igaz a hír?

Erre a kolléga elismerte, hogy de igaz, viszont mivel ugye van olyan, hogy sajtóetika, „szó szerint” hozzuk le közleményüket is az ügyben. Az arrogánsabb Fidesz-reakciókhoz kísértetiesen hasonlító szöveg közlésének természetesen semmi akadálya, megtesszük, „szó szerint”, így a helyesírási hibákat sem javítjuk.

Íme:

A TV2-vel ellentétben a Magyar Nemzet az amely a függetlenség látszatát sem akarja fenntartani. Ugyanis arra sem vették a fáradtságot, hogy az eset miatt megkeressék a csatorna sajtóosztályát, inkább szorgalmasan készítettek egy anyagot a Jobbik facebook bejegyzéséből. Ami pedig az esetet illeti, egyesek viccet szeretnének csinálni, nyíltan le akarják járatni a TV2 Tények című műsorát. Ezért a csatorna Hírigazgatósága belső vizsgálatot kezdeményez, amely azt kívánja tisztázni, hogy ki állhat e támadás mögött.

Tisztelt TV2! Szerintünk Soros György. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.