A Demagóg Koalíció (DK) meghökkentő meséi

A DK parancsnoki hídját mintegy átvevő Dobrev Klára és stábja új kommunikációs technikával próbálkozik. Úgy vélik, az ordító, felháborító ostobaságoknak is van reklámértékük.

2019. 09. 06. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DK parancsnoki hídját mintegy átvevő Dobrev Klára és stábja új kommunikációs technikával próbálkozik. Úgy vélik, az ordító, felháborító ostobaságoknak is van reklámértékük. Ugyanis mindenki felkapja a fejét a meghökkentő mesékre, blődségekre, nonszensz rágalmakra, s kíváncsi lesz, ki mondta azt az oltári nagy sületlenséget, amit bedobtak a híradások közé.

Ebbe a kategóriába sorolandó Gyurcsánynénak az az új gyűlöletrobbanása, hogy az Európai Bizottság akkor tenné a legjobban, ha egy centet sem fizetne nekünk a határvédelemre, függetlenül attól, hogy megígérték a költség legalább egy töredékének a megtérítését. Az Apró-klán üdvöskéje kifejtette, hogy különben sem a határkerítés állította meg a migránsokat, hanem az EU–török-megállapodás, a menekültek nem is jönnek már, felesleges az egész építmény.

Első látásra azt gondolná az elfogulatlan szemlélő, hogy ép elmével nem mondhat ennyi önesélyrontó zöldséget valaki, miután ezzel nemhogy nem lopja be magát a választók szívébe, hanem megutáltatja magát – még az eddigieknél is jobban. Hiszen saját hazája ­polgárait akarja megrövidíteni az uniós hozzájárulás letiltásával, ami a határőröknek járna, no meg az összes magyar adófizetőnek. Milyen szimpátianövekményre számíthat, aki saját hazája lakosságának a zsebéből akarja nyíltan, büszke daccal kihúzni a pénzt?

Másrészt miként feltételezheti bárki nem megzavarodott fejjel, hogy élő ember hitelt ad annak, hogy nem jönnek már az illegális bevándorlók, és különben sem a kerítés állította meg őket? Nem gondolják Dobrevék és a hasonszőrű demagógiarekorderek, hogy az emberek néznek tévét és tájékozódnak az internetről, a közösségi médiából a migránsok folytonos próbálkozásairól, netán személyes tapasztalataik, ismerősöktől, barátoktól származó információik is vannak? Olyan a hozzáállásuk, mintha valaki a szoba közepén ülő elefánt létezését vonná kétségbe, és arra presszionálna másokat is, hogy tegyék ugyanezt. Szerintük mit keresnek a beáramló tömegek a Nyugat-Balkánon vagy a magyar–szerb határon? Hisz éppen azért nem mernek többen próbálkozni, mert erős határvédelem és kerítés állja az útjukat. Gyurcsányék abszurd logikája szerint senki sem akarja kifosztani az ékszerboltokat és a bankokat, mivel réges-régen nem törtek be hozzájuk. Tehát nem az erős biztonsági őrség és az elektronikus védelmi rendszerek tartják távol a rablókat, nyilván azt mondanák: felesleges pénzkidobás a méregdrága őrzés meg a széfek.

Jut eszünkbe: bizonyára a Gyurcsány–Apró–Dobrev famíliának egy holokauszt-túlélő családtól elvett lakásának ajtaját sem őrzi a kutya sem, hanem éjjel-nappal tárva-nyitva tartják. Vagy mégsem? Hát ez nagy baj, miután nekik is kellene követniük a magyar kormányon, s határvédelmi szervein számonkért gyakorlatot. Holott tudhatnák saját okoskodásukból: ha nem akarnak betörni valahová mindennap, az azt jelenti, hogy senki sem veszélyezteti a lakásukat. Ha tehát következetesek akarnak lenni Gyurcsányék, kérjük, sőt követeljük, hogy mostantól hagyják sarkig tárva a Szemlőhegy utcai, Rákosi Mátyás elvtárs-pajtáséktól kapott, burzsoának bélyegzett zsidó honfitársainknak vissza nem adott lakásukat.

Mi is Gyurcsányné mantraszerűen eldarált rágalma a Fidesz ellen? Az, hogy rasszista, populista, szélsőséges. Ez olyan betanult szövege, hogy ha álmából felébresztik, rögtön ezt kotkodácsolja már csak a beidegződés miatt is.

Van azonban ezzel egy apró bibi: soha semmi konkrétummal, ténnyel, érvvel nem tudnak előállni. A baloldalnak, és főként a DK vezetőinek ez a ténynélküliség állandó jellegű kommunikációs módszere. A demagóg populizmusnak viszont éppen az az ismérve, hogy megfogható konkrétumok nélkül vádaskodik és vagdalkozik. Tehát a Gyurcsány házaspár és szektás sleppje maximálisan kimerítik a meghatározás kritériumait. Vagyis ők tényleg demagóg populisták. Velük szemben továbbá valóban megáll a rasszizmus vádja is. Miért nem határolódnak el attól a DK-s politikustól, aki lebirkázta a Fidesz-szavazókat a közösségi oldalán? Még egy dorgáló szavuk sincs ahhoz a szolnoki közös polgármesterjelöltjükhöz sem, aki rasszista, sértő bejegyzést tett közzé a jelenlegi polgármester és egy népszerű roma zenész társaságának a fotójával. Ezek a szalonképtelen egyének továbbra is élvezik a DK vezetőinek bizalmát, vagyis egyetértenek velük. Ergo: Dobrevék bizonyítottan kirekesztők. Erről tanúskodik magyarellenes tevékenységük is: hogy a néptől megtagadnák a nekik jog szerint járó EU-pénzeket. Mi ez, ha nem magyarellenes rasszizmus, szélsőségesség?

Az a veszélyes, hogy Gyurcsányék féktelen demagógiájában a határőrizethez való uniós hozzájárulás elleni agitáció csak a jéghegy csúcsa. Támogatnák ők minden hazánknak törvényesen járó EU-forrás megrövidítését, sőt elvételét, ha az ellenünk folyó hetes cikkelyes és más mondvacsinált inkvizíciós eljárásokban úgy döntenének Brüsszelben. Pedig ezzel saját maguk alatt vágják a fát: sikerülhet úgy megutáltatniuk magukat idehaza, amihez képest minden eddigi csak apró kellemetlenség volt. Azért nem érzékelik a valóságos közhangulatot, mert csak maguk között, belterjes közegben beszélnek, és szóba sem hajlandók állni a nem baloldali külvilággal, emberekkel.

Dobrev Klára persze tudatosan provokál. Hátha kap valami erős kritikát, amit felnagyíthat, eltorzíthat és telejajonghatja vele a fél világot. Eljött az ideje, hogy pártjuk nevét is hozzáigazítsák politikai gyakorlatukhoz. DK: Demagóg Koalíció.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.