Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Nick Thorpe: Elnézést kérek, ha félreérthetően fogalmaztam

A mélyen szeretett és otthonomnak érzett országnak békére, toleranciára és higgadt vitára van szüksége.

Nick Thorpe
2020. 08. 09. 14:00
Nick Thorpe vajon mikor utazik Röszkére? Forrás: televizio.sk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BBC internetes oldalán az Index-ügy kapcsán megjelent írásom 120 szavas elemzés volt egy kollégáim által írott, sokkal hosszabb cikk részeként, amely taglalta a történteket. Nem véleményt írtam, mert a BBC újságírói nem nyilvánítanak véleményt. Gyors elemzés volt aznap, amikor az Index az általunk ismert formában megszűnt működni.

Fricz Tamás írása, amelyre Nick Thorpe reagált:

Miről beszél Nick Thorpe, a BBC „objektív” és „független” tudósítója? Fricz így kezdi írását: „Az Index válsága kapcsán számomra elképesztő írást tett közzé a magyar média- és politikai viszonyokról a BBC magyarországi tudósítója. Az írás minden, csak nem objektív, semleges és tárgyilagos. Ez lett a BBC-ből?”

Fricz Tamás válaszát itt találják: Fricz Tamás: Viszonválasz helyett.

Elemzésemmel lehet egyetérteni vagy azt lehet vitatni, de szükségtelen személyemet vagy az általam képviselt médiumot démonizálni emiatt. Szlovákiában és Máltában láthattuk, hova vezet az újságírók démonizálása. Jómagam is tapasztaltam a gyűlölet eredményét Szerbiában, Horvátországban, Boszniában, Koszovóban és a Közel-Keleten. Magyarországon már így is túlteng a gyűlölet minden oldalon. Ennek az általam mélyen szeretett és otthonomnak érzett országnak békére, toleranciára és higgadt vitára van szüksége, ha gyarapodni óhajt. A legnagyobb nem kormányzati hírforrás megszűnése vitathatatlan csapást mért a magyarországi média sokszínűségére. A félreértések elkerülése végett, nem gondolom, hogy Magyarországon már létrejött az egypártrendszer, és elnézést kérek, ha félreérthetően fogalmaztam.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján viszont úgy tűnik, az ország ebbe az irányba halad. Szívből remélem, hogy elemzésem majd tévesnek bizonyul. Fricz Tamás idézi megfigyelésemet a 2022-es választások bojkottját szorgalmazó ellenzéki hangok kapcsán. Egyszerűen arról számoltam be, amit hallottam. Természetesen senkinek semmiféle javaslatot nem teszek. Szomorú napja lenne a magyar demokráciának, ha az ellenzéki pártok rászánnák magukat egy ilyen lépésre.

Végül szeretném megköszönni a Magyar Nemzetnek e kiigazítás közzétételét.

A szerző újságíró, a BBC magyarországi tudósítója

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.