Liberálisok, nácik és a szőnyegbombázás

Olvasói levelek
2021. 03. 16. 9:00
Tth Krisztina
Budapest, 2016. október 23. Tóth Krisztina költő a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén a Blaha Lujza téren 2016. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. A "Mossuk le a gyalázatot!" "Emlékezés 1956 hőseire és tüntetés az európai Magyarországért" című rendezvényt magánszemélyek jelentették be, de azon ellenzéki politikai pártok vezetői is felszólalnak. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liberálisok újkori cenzúrája

Tóth Krisztina költő ismét bevezetné a cenzúrát az iskolákban a kötelező olvasmányok területén. Kivenné a kötelező olvasmányok közül Jókai Mór Az arany ember című regényét, valamint Szabó Magda Bárány Boldizsár című művét, mondván, hogy a nők kiszolgáltatott szerepe domborodik ki az alkotásokban. Mindezt akkor írja, amikor minden az LMBTQ-ról szól, és vannak szülők, akik a fiukat hormonkezeléssel lánnyá változtatnák át, és fordítva.

Tóth Krisztina elfelejtkezik arról, hogy a fiatalokat a tiszta és egészséges szerelemre nevelje. Pontosan szólva cenzúrázni szeretné a magyar történelmet is, nehogy a diákok megismerjék az adott kort, az akkori emberek gondolkodását az életről, a családon belüli etikai és erkölcsi szokásokat és elvárásokat, hisz ez minden korban más volt és más lesz a jövőben is.

Jókai Mór és Szabó Magda műveiben saját korát ismerteti meg velünk, amelyek nemcsak élvezetes olvasmányok, de lehetőséget adnak arra, hogy tanáraik segítségével a diákok megbeszéljék a kor hibát és eredményeit, közös álláspontot alakítsanak ki, ami lehetővé teszi, hogy ebből tudjanak építkezni a jövőben. Babits Mihály Az európai irodalom története című könyvében írja: „Az irodalom kifejezi a nemzet lelkét.”

Tóth Krisztina sajnos nem gondolta végig, hogy milyen károkat okozhat, ha az Az arany embert és a Bárány Boldizsárt nem ismerik meg a diákok. Ugyanez vonatkozik a többi kötelező olvasmányra és más irodalmi művekre is. Eredetiben és nem filmen vagy rövidített változatban összefoglalva kell megismerni a művet. Csak így tudjuk egyre jobban kifejezni magunkat, gyarapodik a szókincsünk. Győzzük meg a fiatalokat, hogy a telefonjuk nyomkodásánál sokkal hasznosabb Jókai Mór, Szabó Magda és más írók, költők – köztük Tóth Krisztina – műveinek olvasása.

Veér Gyula

A német média bombázza a magyar kormányt

Egyetértek a lapban olvasott cikkekkel, hogy a német közszolgálati tévé, a Deutsche Welle újabb valóságtorzító, hazug riportfilmjét keményen el kell ítélni. De hát tíz éve már, hogy a német média szőnyegbombázza a kipécézett magyar kormányt és Magyarországot. Fidesz-szavazóként kiállhatatlannak és nemtelennek tartom az efféle politikai beavatkozást. És gyávának is. Orbán Viktorról eddig három propagandafilmet mutattak be, mindhárom alpári és visszataszító volt.

A Heute Show című tévéműsorban a miniszterelnököt egyenesen Hannibal Lecterként ábrázolták. Angela Merkellel is meg mernék ezt tenni? Az ARD bemondónőjének rágalmaira Kovács Zoltán államtitkár úrnak kellett válaszolnia. Ez megy, a rágalmazás, a pocskondiázás, a mocskolódás. Nem unják még? Mégis mit várnak ettől a német média agymosói? Mire számítanak? Merthogy ezek a szennyműsorok minket, jobboldaliakat, csak összeterelnek és egységbe hívnak, arra mérget vehetnek.

Vincze S. Tamás

Ki a náci, tessék mondani?

Különösen megvetendő, amikor a német közszolgálati (milyen szolgálati?) tévéadókon minket, magyarokat náciznak és antiszemitáznak.

Hol burkoltan, alantas módon mások szájába adva, hol pedig az arcunkba vágva a képtelen vádat. Vagy a szerkesztő hölgyek és urak csak hiányoztak a történelemórákról? Ha igen, akkor elmondom nekik: a német hadsereg 1944. március 19-én megszállta Magyarországot.

Margarethe-hadműveletnek nevezték. Mostanában lesz a gyászos évforduló napja. Ezután a birodalmi helytartók német mintára megvalósították a faji alapú terrort, az elhurcolásokat, a gettók felállítását, a deportálások láncolatát és magát a holokausztot.

Magyarországból hadműveleti területet csináltak, hogy ameddig csak lehet, védje meg Bécset az oroszoktól. Ez a szomorú igazság. A mélyen tisztelt szerkesztők és műsorvezetők előbb tanulmányozzák csak a saját maguk történelmét, mielőtt beavatkoznak más országok belügyeibe!

Erdélyi Gábor

Fekete-Győrnél sötétedik már

Szegény Fekete-Győr Andrással valami nagy baj lehet. Igazából egy olyan gyűlöletspirálba rántotta bele magát, ahonnan már nincs kiút. Mostani megnyilvánulása ugyanis – hogy a jobboldali újságírókat majd ő eltiltja (?) hivatásuk gyakorlásától – olyan jellegű, amit nehezen tud majd túlszárnyalni. Mert a gyűlöletspirálnak ez a törvényszerűsége. Mindig nagyobbat, vadabb dolgot kell mondani. Ez a szerencsétlen pedig túl korán kezdte. Amit mondott, persze képtelenség, de legalább világosan mutatja, hogy mit képzelnek ezek az illiberális Lenin-fiúk jogállamról, törvénytiszteletről és a hatalmi ágak szétválasztásáról. Egész pontosan semmit.

Javaslom Věra Jourovának, a magyar kormány nagy tisztelőjének és igaz barátjának, hogy folytasson elő- és utótanulmányokat a hazai ellenzék berkeiben is. Van ott elég kutatni való muníció jogállamiság-témakörben. Úgy is, mint jogállam és törvényesség felfüggesztése, találomra kiválasztott üzletemberek és politikusok azonnali bebörtönzése, vagyonelkobzás, fidesztelenítés, másként gondolkodó újságírók elhallgattatása, földönfutóvá tétel. És mindezt előre bejelentették. Kedves biztos asszony, ezek után ugye ön sem gondolja komolyan, hogy egy ilyen borzalmas társaság, mint a Momentum vagy a DK, hatalomra kerülhet? Biztosítson be minket, legyen kedves!

Szabó B. Imre

(Borítókép: Tóth Krisztina költő a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén a Blaha Lujza téren 2016. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.