idezojelek

Mi nem kérünk a globalista hálózatok átnevelő médiájából

Célkitűzésük a hamis hírek elleni kampány, ami alatt valószínűleg a konzervatív és nemzeti profilú médiát értik en bloc.

Cikk kép: undefined

Áprilisban „rosszul” szavaztunk, és ennek csak egyetlen oka lehet: maradt még Magyarországon néhány olyan sajtótermék, amely nem fojtotta bele a szót a népbe, és nem terjesztett álhíreket a nemzetileg elkötelezett politikusokról. 

Ahelyett, hogy tették volna a dolgukat, és megbuktatták volna az Orbán-kormányt, csak a tényeket közölték le oldalaikon. 

De lám, az amerikai kormány megtalálta számunkra is a megoldást, jön az Internews nevű médiaszolgáltató, amely tudja a dolgát, és megmutatja majd a magyar kollégáknak is, hogy miként kell megbuktatni egy konzervatív kormányt, ahogy ez az amerikai sajtónak sikerült a két évvel ezelőtti elnökválasztás során.

Az Internews média már javában keresi a munkatársakat magyarországi irodájába, csak az egyik ismert közösségi oldalon harmincöt jelentkezőt látni a hirdetésükre. 

Egyik szakmai célkitűzésük a hamis hírek és a félretájékoztatás elleni kampány, ami alatt (a szponzoraikból ítélve) valószínűleg a konzervatív és nemzeti profilú médiát értik en bloc. 

Támogatóik között ugyanis megtalálhatók olyanok, mint a Nyílt Társadalom Alapítványok, a Rockefeller Alapítvány vagy a hazánk demokráciájáért különösen aggódó Freedom House, amelyet az amerikai külügyminisztérium pénzel.

Először is azt hiszem, hogy azok az újságíró kollégák rúgtak öngólt, akik minden egyes brüsszeli tényfeltáró razzia során elcsukló hangon panaszkodtak látogatóiknak arról, hogy itt végképp nincs sajtószabadság, rajtuk kívül persze, mert az új sajtócsoda épp tőlük fogja elsősorban elszívni az olvasókat.

Még a bel- vagy külföldi milliárdosok táplálta hazai publikációk sem fognak tudni versenyezni egy olyan sajtótermékkel, amelynek támogatói listáját összegezve a világ GDP-jének egy jelentős hányadát tudnánk összehozni.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pontosan nem tudni, milyen formában fog ez a termék megjelenni, de a valódi médiapluralitást tisztelő olvasók ne reménykedjenek abban, hogy majd a természetes kereslet és kínálat alapelve alapján fog nézettségük, olvasottságuk kialakulni. 

A támogatóik között ugyanis ott találhatók olyan, a konzervatív és jobboldali tartalmak cenzúrázásáról ismert amerikai technológiai óriások is, mint a Facebook vagy a Google, amelyek nem fognak visszariadni attól, hogy saját csemetéjük érdekében visszaszorítsák a rivális publikációk terjesztését.

Az új Soros Pravda ugyanazt a kihívást fogja jelenteni a hazai igényekből és forrásokból kitermelt sajtótermékekkel szemben, mint a többi ilyen online portál. 

Ahelyett, hogy hozzáadna a magyarországi véleménypluralizmushoz, egy újabb idegen érdekeket kiszolgáló, átnevelő portált ültet majd ebbe a közegbe.

Annyi már sokak számára világos, hogy az Internews kilométerhosszú támogatói listáján szereplő nevek közül egészen biztosan egy sem fog hazánkban teljes sajtószabadságot fellelni addig, amíg egyetlen olyan konzervatív, polgári értékeket képviselő újság is létezik, amelyik ellentmond a globalista hálózatok uralmi célkitűzéseinek. 

A nyugat-európai sajtóközeg mára csak egy cölöpökkel kitámasztott Potemkin-falu, ahol még ugyan bátran küzd a túlélésért egy maroknyi, a konzervatív értékeket képviselő, független szamizdat, de ezeket is csak egy jól pénzelt szélsőbaloldali csoport által indított per választja el a megszűnéstől. 

Mi viszont még írhatunk olyan témákról, amelyekről a nyugati újságírók már húsz éve csak álmodhatnak, ezt a demokratikus kiváltságunkat pedig foggal-körömmel védeni fogjuk. 

Ha az amerikai kormánynak ez nem tetszik, és egy újabb trójai falovat akar saját adófizetői kárára idevontatni, akkor csak azt üzenhetjük nekik, köszönjük szépen, itt már 2010-ben volt egy narancssárga forradalom, újat meg kijevi példára nem kérünk.
 

A szerző szerkesztő-újságíró (Hungary Today)

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.