Szájmaszkot Czeglédy millióiból!

Szánalmas, amikor aranykoszorús libernyákok azon nyöszörögnek, hogy „jaj, az állam nem segít!”.

Szikszai Péter
2020. 04. 17. 9:24
KOROM Ferenc
Budapest, 2020. április 12. Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a fõvárosi önkormányzat Pesti úti idõsotthona elõtt 2020. április 12-én. Az intézményben, ahol ezen a napon katonák megkezdték a fertõtlenítést, eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertõzöttet találtak, nyolcan meghaltak. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A libsi sajtó most éppen azon kattog, hogy „mé’ ad a kormány a bosnyákoknak védőmaszkot”. Jogos a kérdés, hiszen a Zorbán adhatná a szegény, cuki, pityergő Karigerinek is, hogy úgy tűnjön, hogy a folytatólagos sopánkodáson és mártírkodáson kívül tesz valamit a járvány ellen.

„A kormány a Balkánra is több védőeszközt küldött, mint a fővárosi önkormányzatnak” kezdetű népballada lényegében arra fut ki, hogy miközben az idősotthonokban rohamosan terjed a fertőzés, a Diktártorbán lepattintotta Budapestet, és inkább külpolitikailag elherdálja a megszerzett védőfelszerelést.

Na, most gondolkodjunk el egy kicsit.

Egyrészt roppant szánalmas az, amikor aranykoszorús libernyákok azon nyöszörögnek, hogy „jaj, az állam nem segít!”. Mert amúgy meg folyton azt tolják az arcunkba, hogy a kormány szálljon ki a méhükből, ne ugasson bele a gazdaságba, meg ugye nincs ingyenebéd!

Másodszor ez a DK-ból, Momentumból, szocikból és a Jobbikból összeturmixolt antienergiaital olyan kábulttá tette a Fővárost, hogy az ellenzék tehetetlenségében mindent a Fidesztől vár el. Miközben egy kisközség önkormányzata is pénzt csoportosít át, szájmaszkokat varr, megelőző intézkedéseket tesz, addig Karigeri a Facebookon tipródik.

Harmadszor ez a járvány nem tegnap tört ki. Aki, csak laikusként is, de követte az eseményeket, az nagyjából tudta, hogy előbb-utóbb baj lesz a nyugdíjasotthonokban, nem ártana kézfertőtlenítőt venni, védőfelszerelést beszerezni. Felelős vezetőktől különösen elvárható lett volna az előrelátás. Mint ahogy egyébként az orvosok közül is sokan időben kapcsoltak, hogy a járvány nem fogja elkerülni Magyarországot. Rónai Egon műsorvezető is beleszaladt már ebbe a pofonba az ATV-n, amikor elkezdte kántálni a libsi memoritert: Észak-Macedóniába viszi a kormány a szájmaszkot, miközben a magyar orvosoknak nem jut. És amikor az általa interjúvolt Papp Magor háziorvostól arról érdeklődött, hogy honnan szerezte be a saját védőfelszerelését, a doktor elmondta, hogy több kollégájával már februárban megvették az FFP-2-es maszkokat. Szóval februárban. Az első koronavírusos esetet március 4-én regisztrálták Magyarországon.

Milyen meglepő, hogy voltak, akik felkészültek a megpróbáltatásokra, és nem sírták tele a libsi sajtót márciusban, hogy az aljas kormány nem segít, nem küld, nem ad. Ugye a háziorvosoknak maguknak kell gondoskodniuk az eszközeikről, így a védőfelszerelésről is, az önkormányzatoknak pedig az általuk fenntartott intézményekről, mint például az idősotthonokról. A Pesti úti otthonról kiderült, hogy a járvány előtt két héttel még orvosuk sem volt. Miközben egyébként még a műbútorasztalos-műhelyeknek is eszükbe jutott például időben kézfertőtlenítőt rendelni. Egy önkormányzatnál pláne nem ártott volna felmérni az eshetőségeket. De nem. És akkor ezt még ki is oknyomoztatják az ostoba sajtójukkal, hogy leleplezzék a saját totális alkalmatlanságukat. Persze aztán megpróbálják a Fideszre kenni, csak nagyon bénán. Figyeljék csak:

„Tesztelésben és védőfelszerelésben sem kapnak segítséget az ország idősotthonai” – folytatja az ellenzéki kesergőt a 444 és a hvg.hu, újabb gyöngyszemekkel gazdagítva a libsi folklórt.

A cikkből kiderül, hogy Kassai Dániel önkormányzati képviselő kikérdezte az idősotthonok vezetőit, van-e elég védőfelszerelésük, vannak-e tartalékaik, tesztelnek-e stb, és a válaszok döbbenetesek, az idősotthonok teljesen felkészületlenek. (Kassairól annyit nem árt tudni, hogy még LMP-sként dalolva lépett vissza az 2018-as országgyűlési választáson az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára a 18. kerületben, amiért kizárták a pártból.) A libsi kórus megdöbbenve vonja le a konklúziót a rengeteg negatív válaszból: az Orbán-kormány magára hagyta az idősotthonokat, nem segít az önkormányzatoknak a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Csak azt nem érteni ebből az egész siránkozásból, hogy ugyan a helyi önkormányzatokat vagy Facebook Gerit mi gátolja meg abban, hogy segítsen? Soros György küldött pénzt, és ma már a hentesnél is lehet szájmaszkot kapni. Akkor mi a gond? Az alkalmatlanság, az a gond. Mert arra nehéz hivatkozni, hogy nincs elég pénz az ellenzéki önkormányzatoknál. Épp most ajándékozta meg Erzsébetváros DK-s polgármestere Czeglédy Csabát 29 millióval.

Abból mennyi szájmaszkot is lehetett volna venni?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.