Érezhető a kijárási tilalom hatása a hazai autómegosztás piacán

A tavaszi visszaesés után a nyáron erőre kapott a hazai autó­megosztás, amelyet a járvány második hulláma sem vetett vissza, de az éjszakai kijárási tilalom hatása érezhető – írja cikkében a Világgazdaság.

Forrás: Világgazdaság2020. 11. 19. 15:18
null
Forrás: Vémi Zoltán/VG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén semmi nem úgy alakult a hazai autómegosztás piacán, ahogyan tavaly várták, holott korábban folyamatosan nőtt az érdeklődés a szolgáltatás iránt. Volt cég, amely még az idén is bővítette a flottáját.

A szolgáltatók olyan újdonságokat dolgoztak ki, amelyekkel még több ügyfelet érhetnek el, és az ügyfelek igényeit figyelembe véve új szolgáltatásokat is kialakítottak.

A három magyarországi szolgáltató eltérő forgalmi adatokról számol be a Világgazdaságnak.

Egyre nagyobb figyelmet kapnak a felhasználói igények
Fotó: Vémi Zoltán/VG

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. a járvány második hulláma idején még tapasztalt növekedést a Mol Limo forgalmában, egészen az első korlátozások bevezetéséig. A változást azonban nehéz mérni, mert a társaság sok új szolgáltatást vezetett be, például a többnapos bérléssel és a havi díjas regisztrációval olcsóbbá tette az autóhasználatot.

A nyáron egyértelműen érződött a belföldi turizmus élénkülésének kedvező hatása. A Mol Limo regisztrációs tábora körülbelül húszezer felhasználóval bővült.

A Share Now forgalma viszont nem emelkedett a járvány második hullámában a megelőző időszakhoz képest, járműveinek kihasználtsága pedig megérezte az este nyolctól reggel ötig tartó kijárási korlátozást. A tavaly őszi – a cég számára bevezető – időszakhoz, valamint a tavaszi forgalomhoz képest sokkal magasabb volt a kihasználtsága, a nyáritól azonban elmaradt.

A teljes cikket IDE KATTINTVA érheti el.

Tolvajbandák specializálódtak a parkoló autók katalizátoraira

Egy belvárosi bevásárlóközpont biztonsági őre vette észre a mélygarázsban, hogy három férfi bütyköl valamit egy autó alatt. Rendőröket hívott, így a járőröknek november 16-án este sikerült tetten érniük a katalizátortolvajokat. A Magyar Nemzet információi szerint régi „autószerelőket” lepleztek le, akik a kijárási korlátozások idejére a mélygarázsokban hagyott autók fosztogatására álltak rá. A Fővárosi Ügyészség november 17-én indítványozta a bíróságon a három gyanúsított letartóztatását.

Várható volt, hogy a kijárási korlátozások miatt korábban leparkolt, majdnem tíz órát várakozó autókat a mozgás nélküli városban előbb-utóbb megtalálják a tolvajok, akik az ott hagyott értékek mellett a katalizátorokat is lopják. Utoljára május végén fogtak el a rendőrök több ilyen bűnbandát: Miskolcon, Budapesten és Győrben is lopták az értékes, nemesfémet tartalmazó alkatrészeket.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.