Nagy Viktor: Azért a semleges bíráskodásnak örültem volna

Az olaszok elleni döntetlen után a legtöbb magyar játékos és a kapitány is elővette a játékvezetőket.

Gabay Balázs
2017. 07. 19. 20:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehezen lehetett olyan játékost elcsípni a meccs után a vegyes zónában, aki ne a játékvezetők furcsa ítéleteit okolta volna a döntetlenért. Hosnyánszky Norbert úgy látta, nem is játszott túl jól a magyar csapat, de ha a játékvezetők tevékenységét nem nézzük, akkor igazságos a döntetlen. „Ha a játékvezetők egy kicsit érthetőben bíráskodnak az elején, akkor nem alakult volna ki ez a káosz szerintem” – vélte a távoli bombák mestere.

Manhercz Krisztián másképp látta cseppet, szerinte a durvaság határát súrolta a játék, a nézők élet-halál harcot láthattak a medencében. „Felvettük a kesztyűt, de ez a meccs nem arra volt jó, hogy a pólót népszerűsítsük.

Néha már mi, játékosok sem tudtuk, hogy mit miért fújtak le a bírók. Elképzelésem sincs, hogy a szurkolók hogy élhették meg ezt a helyzetet: a játékvezetők össze-vissza fütyörésznek, a játékosok úsznak ide-oda...ez nem volt túl nézőcsalogató.

Lehetett számítani rá, hogy az olaszok a magukhoz méltó módon fognak játszani, ahogy mindig szoktak” – fogalmazott ironikusan a fiatal jobbkezes az olaszok olykor alattomos játékára célozva.

„Én úgy érzem, hogy ma nagyon jók voltunk, sok energiát mozgósítottunk” – vélte a vegyes zónában egymás hegyén hátán csüngő újságírók gyűrűjében Gór-Nagy Miklós, aki hozzátette, ilyen szembeszélre azért nem lehetett számítani.

„Abszolút őrült meccs volt, valami ilyesmire számítottunk, kivéve a bíráskodást” – vette fel a Gór-Nagy által elejtett fonalat a meccsen bravúrokat halmozó Nagy Viktor.

„Azért annak nagyon örültem volna, ha hazai világbajnokságon semleges bíráskodást kapunk, nem így történt.

Örülök, hogy bírtuk a nyomást, a végén döntetlenre tudtuk hozni a meccset, ez sokat számít. Innentől nem szabad ezzel a meccsel foglalkozni. Kisétálunk az uszodából, és a negatív dolgokat el kell felejteni. Megyünk a csoportelsőségért a franciák ellen.

Hárai végleges kiállítására célozva elmondta, jó tapasztalat, hogy ereje és szíve is van a csapatnak, ez most bebizonyosodott.

„A győzelemért jöttünk, jobbak vagyunk ennél az olasz csapatnál, szóval igazából annak lehet örülni, hogy a végén 8-9-ről tudtunk egyenlíteni” – elemzett Vámos Márton, aki magára vállalta a vezér szerepét, az ő duplájával sikerült visszahozni a meccset a dudaszó előtt. Utalt rá, az utolsó forduló olasz–ausztrál meccsétől függ a magyarok sorsa, hiszen a magyar–francia mérkőzés eredményének tudatában szállnak vízbe az itáliaiak, így tudni fogják, hogy mennyivel kell megverniük a jobb gólkülönbség érdekében az ausztrálokat. Ez dönt ugyanis arról, ki nyeri a csoportot és kinek nem kell nyolcaddöntőznie vasárnap. Vámos nem érzett bátortalanságot a többiek részéről, de azt nagy hátránynak látta, hogy majd két negyeden át neki és Decker Ádámnak kellett felváltva centereznie Hárai kiválása után. Lapunk kérdésére, hogy mit szól a frissen beválogatott Renzuto három góljára, azt mondta, a blokkok most nem sikerültek úgy, ahogy kellett volna, ez hiba volt, volt egy kis félreértés a játékosok között a vízben.

Märcz Tamás volt az egyik utolsó távozó, mikrofonerdő közepette értékelt. „Úgy gondoltam előzetesen, hogy az utolsó percekben fog eldőlni az összecsapás, talán igazságos volt a döntetlen, bár nem éreztem azt, hogy hazai pályán játszanánk. Érdekes volt a játékvezetői felfogás, de a játékosaim felkészültek erre az ellenszélre is” – vélekedett a szövetségi kapitány, aki úgy látta, a páros kiállítás az olaszok számára volt kisebb veszteség, odaát Fondellit zavarták ki. Hozzátette, a csapat a franciák ellen tovább akarja építeni a saját játékát. „Amit az ausztrálok ellen játszottunk, elég lehet a megfelelő gólkülönbséghez. Ha mégsem leszünk csoportelsők, az sem gond, a másik ágról jövő csapatokkal is felvesszük a versenyt.”

A mérkőzést percről percre követtük, kattintson!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.