Nem tesztelték a vizes vb lelátóit

Terheléses vizsgálatot nem végeztek a szervezők, de rendelkeznek a katasztrófavédelem engedélyével.

MN
2017. 07. 15. 9:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV értesülései szerint nem végeztek terheléses tesztet a vizes vb helyszínein lévő mobil lelátókon. Az állítást a szervezők sem cáfolták, Borsa Miklós, a Bp2017 Kft. szóvivője mindössze annyit mondott, hogy a lelátókat a várható maximum terheléshez képest 35 százalékkal erősebbre tervezték, és rendelkeznek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság engedélyével.

A mobil lelátókkal korábban is voltak már problémák. A vízilabda-mérkőzéseknek is otthont adó Hajós Alfréd sportuszoda rekonstrukciójára kiírt közbeszerzésbe például az épületek és a medencék felújítása bekerült ugyan, a mobil lelátó azonban kimaradt. Három hónappal a vb rajtja előtt több, a szervezésre rálátó forrásunk is arról számolt be, hogy nem sikerült kiválasztani a kivitelezőt, és konfliktusok is voltak a beruházás miatt. A 24.hu nem sokkal ezután pedig arról írt: márciusban a vb szervezőbizottsága kivette a Magyar Vízilabda-szövetség kezéből a szervezés ezen részét, mert Seszták Miklós fejlesztési miniszter drágállotta a szövetség megszokott beszállítójának ajánlatát.

Végül ez a kérdés megoldódott, a „versenykialakítást” célzó közbeszerzésbe ugyanis már belekerült a lelátóbővítés, amit a nyertes cég, a Bo-To Bau Kft. el is végzett. Az, hogy sikerült-e végül olcsóbban megoldani az építkezést, mint ami az első ajánlatban szerepelt, nem egyértelmű. Mindenesetre a margitszigeti versenyhelyszínekre több mint 4 milliárd forintot költöttek, míg az egyéb margitszigeti fejlesztésekre 9,6 milliárd ment el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.