Orbán fontos üzenetet küldött Gyárfásnak

Kezet rázott a FINA végrehajtó testületének tagjával a miniszterelnök.

Gabay Balázs
2017. 07. 25. 3:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök napja: délben a Parlamentben fogadta a FINA vezető tisztviselőit, az ügyvezető testület tagjait, akiknek előbb személyes tárlatvezetést tartott a koronázási ékszerekről, majd ebéden látta vendégül őket. Ahogy korábban írtunk róla, Orbán Viktor a FINA legmagasabb szintű kitüntetését vehette át az újraválasztott Julio C. Maglione elnöktől.

A kormányfő jelzésértékű üzenetet küldött Gyárfás Tamásnak, akivel nem csak kezet szorított, de kijelentette, a jövőben is a sportág első számú sportdiplomatájának tekintik a FINA Bureau-ban 2009 óta helyet foglaló magyar képviselőt. Hozzátette, mivel újabb FINA-események házigazdája lesz Magyarország a következő években, Gyárfás Tamásnak minden támogatást megadnak nemzetközi munkájához. 2018-ban junior műúszó-világbajnokságot rendezhetünk (a vetélytárs Kanadáé lett a 2019-es esemény), 2019-ben junior úszó-vb-nk lesz, 2020-ban felnőtt vizes Európa-bajnokság, 2024-ben pedig rövidpályás úszó-vb.

Gyárfás számára több mint hízelgően hathatnak ezek a szavak, ugyanis hónapokkal ezelőtt Hosszú Katinka nekilódulása nyomán távozni kényszerült úszóelnöki posztjáról, a vizes vb szervezőbizottságában viszont szinte a legfontosabb pozíciója neki volt, úgy, hogy az új úszóelnöknek, Bienerth Gusztávnak nem osztottak lapot a testületben. Orbán Viktor fenti üzenete mindent elmond arról, a kormányzat milyen távon számol Gyárfás Tamás szolgálataival a nemzetközi úszóéletben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.