Bienerth nem mond le, viszont lepitiánerezte Darnyit és Székely Évát

Egyéni sérelmek táplálta bosszú – így jellemezte az úszólegendák által szorgalmazott változásokat az elnök.

2017. 08. 01. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reggel fél tíz tájban berepült az ablakon a pletyka, hogy tíz órakor Bienerth Gusztáv sajtótájékoztatót tart a nagykörúti Béke Szállóban. Gyanítottuk, hogy a Magyar Úszó Szövetség Ellenőrző Testülete elnökének lemondása után előállt helyzetben tesz majd hasonló tartalmú bejelentést a távozásra a minap a szakma krémje által felszólított elnök, de egyáltalán nem erről volt szó, sőt!

– Számomra megdöbbentő, hogy egy nappal a vizes világbajnokság és az EYOF után egyesek egyéni sérelmeik után pitiáner bosszút forralnak – utalt a mások mellett Darnyi Tamás, valamint Székely Éva, Plagányi Zsolt által is támogatott „kiáltványra” Bienerth. – Rossz hírem van, a jövőre koncentrálok, arra kaptam mandátumot, hogy felszámoljam a barterkorszakot. Nyilvánvaló, hogy bizonyos emberek lábára léphettem, ez is mutatja, hogy jó úton járok, ez pedig bizonyos érdekeket sért.

Az összegyűlt újságírók – főleg azok, akik nem kaptak meghívót az eseményre – némi derültséggel fogadták azt az elnöki kijelentést, mely szerint ő örül, hogy nem Sós Csaba szövetségi kapitányt érik a kritikák. Hiszen a bírálatok egyértelműen az elnök vezetési stílusára irányultak, Sós ebben a kontextusban fel sem merült. Bienerth ezek után a vb zárónapja óta a kormánysajtóból ömlő retorikai elemet is előhúzta. – Nem most van ennek az ideje. Az örömünkre koncentráljunk, a jól végzett munka dicsőségére – mondta.

Megerősítette: ő az úszószövetség elnöke, nem mond le. A politikai vezetés részéről sem kapott olyan jelzést, amely arra utalna, hogy elengedték volna a kezét – tette hozzá. Külön hangsúlyozta még, hogy a MÚSZ nem áll a politika befolyása alatt. Arról pedig egyetlen szót sem szólt, hogy mikorra várható a rendkívüli tisztújító közgyűlés összehívása, de erre a szabályok szerint szeptember elején sort kell keríteni az ellenőrző testület elnökének lemondása miatt.

Sós Csaba szövetségi kapitány a sajtó nyilvánossága előtt kimondta: az elnökség egyhangú támogatásáról biztosította legutóbbi ülésén Bienerth Gusztávot. Az a négy elnökségi tag, aki a hírek szerint fontolgatja a lemondását, szerinte külső nyomás alatt áll, és rá akarják őket venni, a távozásra, ezzel megnyitva az utat az elnökváltás előtt.

Lapunk megkérdezte Dénes Tamást, hogy a „Fradi-tempó” miatt nem hívták-e meg tudósítónkat az eseményre – amelyen Bienerth, Sós és öt úszó a sikeres vb-szereplést értékelte –, de a MÚSZ sajtósa biztosított minket arról, hogy egyszerű figyelmetlenségről volt szó, mint több más orgánum esetében. Ismert, Bienerth annak a Ferencvárosnak a jelöltjeként lett úszóelnök, amely sajtónyilvános eseményeiről kitiltotta lapunk munkatársait, méghozzá minden indoklás nélkül. A zöld-fehér klubnál azt sem kommentálják, hogy ennek köze van-e a „g-naphoz”, a klub elnöke ugyanis Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.

Az már csak hab a tortán, hogy a Magyar Úszó Szövetség elnöke Gyurka Gergelynek nevezte a világbajnokságon pontszerző helyen végzett nyílt vízi úszót, akinek a vezetékneve természetesen Gyurta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.