Nem bundázás miatt kapott ki a magyar csapat Andorra ellen

A Szerencsejáték Zrt. nem tapasztalt visszaélésre utaló jeleket.

MN
2017. 06. 16. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tapasztaltunk visszaélésre utaló jeleket az Andorra–Magyarország meccsel kapcsolatban – közölte a Világgazdasággal a Szerencsejáték Zrt., miután a sportfogadással foglalkozó Fortunaweb szakportál keddi cikkében azt mérlegelte, hogy bunda volt-e a meccs.

A Szerencsejáték Zrt. szerint a Tippmix- és a Tippmixpro-fogadások szerint megállapítható, hogy a magyar csapat vereségének sportszakmai okai voltak, a mérkőzés eredményének tisztességtelen befolyásolását teljesen ki lehet zárni. A játékszervező minden fogadási eseménynél monitorozza a fogadásokat, a piaci oddsmozgásokat és a beérkező sportszakmai információkat. A kockázatkezelési rendszer segítségével a társaság képes felderíteni a visszaélésre utaló jeleket, a szokásostól eltérő fogadásokat.

A Szerencsejáték Zrt. arról is riasztást kap, ha a határainkon túl kötnek gyanús fogadásokat.

A társaság szerint Fortunaweb cikkében feltételezett nyereménykifizetési és gazdaságossági értékek távol állnak a valóságtól, hiszen nem minden Andorra győzelmére érkező fogadás lett nyertes, és a Szerencsejáték Zrt. az 1X2-es fogadásokon kívül további 63 lehetőséget kínált a meccsre.

A Fortunaweb korábban azt pedzegette, hogy a nemzetközi online fogadóirodáknál Andorra győzelme kivételes váratlan esemény lehetett csak, nem pedig ténylegesen lehetséges eredmény. Az átlagos nemzetközi odds a hazai győzelemre 26,1 volt, míg a magyar sikerre 1,11. A honlap számításai szerint akár ötvenmillió forintot is lehetett keresni a magyarok vereségén, ezért vizsgálatot javasolnak a mérkőzés fura kimenetele miatt, hogy teljesen kizárható legyen a manipuláció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.