Bernd Storck: Nagy elismerés, hogy az andorrai kudarc ellenére telt ház lesz

A szövetségi kapitány szerint a játékosok alig várják, hogy bizonyíthassanak.

MTI
2017. 08. 30. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német szakember a Telkiben tartott szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, rendkívül jó benyomása van a játékosok erőnlétét illetően, továbbá a csapat hangulata is teljesen más, mint a legutóbbi mérkőzéseken, ami nagyban köszönhető annak, hogy sokan visszatértek a nemzeti együttesbe sérülésük után.

„Tudjuk, mire számíthatunk. Az 5-3-2-es felállás és a defenzív játék az Európa-bajnok portugáloknak is nehézséget okozott, ahogy a lettek gyors kontrajátéka is” – mondta Storck. Hangsúlyozta: fontos a csütörtöki meccs, mert nagy elismerés, hogy az andorrai kudarc ellenére telt ház lesz, ami a múltbéli sikereknek szól. Hozzátette, úgy érzi, a játékosok alig várják, hogy pályára léphessenek és bizonyíthassanak.

Gulácsi Péter arról beszélt, hogy ezúttal kevés idejük volt, érdemben kedden edzettek együtt először, mert sokaknak regenerálódniuk kellett a hétvégi mérkőzések után.

„A kinti meccsen megérdemelten nyertünk. Ugyan volt helyzetük a letteknek is, de többnyire eladott labdából és kontrából voltak veszélyesek. Éppen ezért most többet fogjuk birtokolni a labdát, labdavesztés után pedig gyorsan meg kell akadályozni a kontrát” – mondta az RB Leipzig kapusa.

A válogatottba két év után újra meghívott Varga Roland kijelentette, a három pont megszerzése a cél. A ferencvárosi játékos Storcknál először van a nemzeti együttesben, de jó megérzései vannak pályára lépését illetően.

Csütörtökön 20 óra 45 perckor a Groupama Arénában kezdődik a magyar–lett mérkőzés, amelyen a hazai keretből Márkvárt Dávid nem lesz bevethető.

A magyarok hat forduló után hét ponttal a világbajnoki selejtezőcsoportjuk harmadik helyén állnak. Reális esély már nincs a továbbjutásra, a százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciakkal szemben ugyanis 11, míg az Európa-bajnok portugálokkal szemben nyolc pont a hátrány. A hatosból az első kijut a jövő évi oroszországi vb-re, a második pedig pótselejtezőt játszhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.