Elismert edző Pesten a nemzetközi bundabotrány ötödrendű vádlottja

Borgulya István a XVI. kerületi Ikarus trénere, a legmagasabb képesítéssel bír, és nagyon elégedettek vele.

MN
2017. 09. 15. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borgulya István életét az idén az ötös szám határozza meg. A nemzetközi fogadási csalásban ötödrendű vádlottként érintett egykori Honvéd-labdarúgó öt éve dolgozik a budapesti bajnokság első osztályában (BLSZ I) szereplő, XVI. kerületi Ikarus edzőjeként, munkáját pedig, mint a Bors cikkéből kiderül, nem kis sikerek övezik, negyedik helynél rosszabb pozícióban még nem végzett csapatával.

A legmagasabb edzői papírral bíró egykori csatár 2012-ben még előzetes letartóztatásban volt, onnan kikerülve azonban rögvest munkához látott Pesten – a vádirat szerint a 2011. május 22-i Lecce–Lazio olasz bajnoki meccs manipulálásában pénzfutárként vett részt.

– Fenntartom, ott voltam az említett olasz bajnokin, de mi ezzel a gond? Nem mehetek ki egy külföldi meccsre? Egyébként egyáltalán nem foglalkozom a bundaüggyel, terhelő vallomást senki nem tett rám, de kellemetlen, hogy évek óta tárgyalásokra kell járnom – árulta el a Borsnak Borgulya, akinek az Ikarusnál senki nem tesz szemrehányást az ügy miatt.

Az Ikarust 2013-ban bajnoki címig vezette, de abban az évben pechére épp olyan volt a rendszer, hogy még egy osztályozót kellett játszani az NB III-ba jutáshoz, azt pedig elveszítette a csapat. Jelenleg a korábbi hazai bundabotrányban érintett REAC és az újpesti fakócsapat ellen próbál helytállni.

Az Ikarusnál egyébként nem izgatják magukat amiatt, hogy Borgulyának tárgyalásokra kell járnia, a munkájára tekintenek, azzal pedig meg vannak elégedve, a legígéretesebb labdarúgóknak külön edzéseket tart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.