Most kell letérdelni

Fel lehet tenni a kérdést: miért kell megbékéltetni az embert Istennel? Azért, mert háború van. Háborúban áll az ember az Istennel és embertársaival is.

2021. 04. 03. 6:58
JZUS KRISZTUS
Pamplona, 2021. április 2. A Jézus testvérisége közösség egyik tagja gyertyát gyújt a hagyományos nagypénteki kálváriajárás elõtt az észak-spanyolországi Pamplonában 2021. április 2-án. A koronavírus-járvány miatt a a hívek korlátozott számban vehetnek részt a ceremónián. MTI/AP/Alvaro Barrientos Fotó: Alvaro Barrientos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mert tetszett az egész Teljességnek, hogy Jézusban lakjék, és hogy általa békéltessen meg önmagával mindent, a földön és a mennyben, úgy, hogy békességet szerzett a keresztfán kiontott vére által. Titeket is, akik egykor Istentől elidegenedtek és ellenséges gondolkozásúak voltatok gonosz cselekedeteitek miatt, most viszont megbékéltetett emberi testben, halála által, hogy mint szenteket, hibátlanokat és feddhetetleneket állítson majd színe elé” – olvasható Pál apostol levelében a Bibliában.

Fel lehet tenni a kérdést: miért kell megbékéltetni az embert Istennel? Azért, mert háború van. Háborúban áll az ember az Istennel és embertársaival is. Európa kifordult önmagából, eltépte gyökereit, feláldoz mindent, ami valaha értéke volt. A romboló erők Magyarországot is célba vették. A hazai csatlósok arra készülnek, hogy itt is a feje tetejére állítsanak mindent. Arra várnak, hogy hatalomra kerülésük után utat engedjenek mindannak, amit a fejlettnek és haladónak nevezett nyugati államokban látni. Nem számít se Isten, se haza, se család. Kiforgatják a Bibliát, a keresztény templomokat hagyják pusztulni, a nemzeti öntudatot elsüllyesztik a globalizmus mocsarában, miközben elvennék az emberektől a nemi identitást is. Így épül a szép és új világ, már csak az olyan ellenálló országokat kell behódoltatni, mint például Magyarország.

Az Istentől elszakadt ember elhiszi, hogy a maga ura. Nem veszi észre, hogy valójában rabszolga. Rabszolgája saját vágyainak, fékezhetetlen gondolatainak, indulatainak, szenvedélyeinek. Az Istentől elszakadt ember kiszolgáltatott.

Hogy a rombolás erőinek semmi nem számít, csak a hatalom, azt ékesen bizonyítja mindaz, amit a koronavírus-járvány idején művel az ellenzék. Tévében, rádióban, nyomtatott és online felületeken zúdul ránk az a mocsok, amit kiárasztanak magukból. Amikor az emberek élete a tét, illene egyet vagy kettőt hátrébb lépni. Ha már a segítség szándéka ennyire messze áll tőlük, akkor jobb lenne csöndben maradni. De nem ez történik. A halálfejes zászlót emelték a magasba, és támadásba lendültek. Rohamot indítottak az emberek egészségéért küzdő kormány ellen. Áttaposnak mindenen, a gyászoló családok lelkén is. Kufárkodnak a halállal pusztán azért, hogy még többeket hergeljenek Orbán Viktor ellen.

Senkinek nem ajánlom szívesen, hogy olvasgassa, de az oltásellenes internetes bejegyzéseik alatt azzal büszkélkednek a szavazóik, hogy ők bizony elutasították a kínai és az orosz vakcinát. Most pedig arra várnak, hogy újra telefonáljon a háziorvos, és uniós engedéllyel rendelkező oltást kínáljon nekik. Ellökik maguktól az életet jelentő megoldást. Szégyen, hogy az országban olyan politikai erők működnek, amelyek vezetői halottakon taposva igyekeznek a hatalomba. A vírus ellen is háborúban állunk, az ellenzék pedig háborús bűnt követ el mindazzal, amit tesz és mindazzal, amit nem tesz. Ahogy azonban mindegyiknek, úgy ennek a háborúnak is vége lesz egyszer.

Jézus Krisztus nagypéntek délutánján meghalt, sötétség borult a világra. A feltámadás azonban azt üzeni, hogy a lelkileg halott ember megelevenedik, ha kitárja a szívét Isten előtt. A keresztény ember hiszi, hogy Jézus feltámadása az ő feltámadásának záloga is. Ez adhat erőt abban a helyzetben is, amivel most állunk szemben. Jó lenne a mostani bezártságot nem börtönnek tekinteni. Az ünnep arra hív, hogy elcsöndesedjünk. Tegyük le a fegyvert legalább erre a pár napra. Ha valamikor valóban le kellene térdelnünk, az most van.

(A borítóképen a Jézus testvérisége közösség egyik tagja gyertyát gyújt Pamplonában, Spanyolországban. Fotó: MTI/AP/Alvaro Barrientos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.