Tolvajtempó

Miért is gondolná Borka-Szász Tamás, hogy ipari mennyiségű áramot lopni bűn, ha náluk Gyurcsány a példakép?

2020. 10. 22. 6:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fejétől bűzlik a hal. Ez a szólás most azt jelenti, hogy a Demokratikus Koalíció lopott villában lakó, elévült bűncselekményekből meggazdagodott, rendőrt, ügyészt, bírót és politikai ellenfelet gátlástalanul fenyegető elnöke olyan minőségű emberekből építi pártját, amilyen ő maga. Ha Gyurcsány Ferenc a tisztesség bajnoka a baloldali alternatív valóságban, miért gondolná Borka-Szász Tamás, hogy ipari mennyiségű áramot lopni bűn? Miért ne gondolnák tisztességesnek a pénzért és hatalomért elkövetett leggaládabb gaztetteket és hazugságokat a DK körül gyülekező politikusok, hiszen a főnök rég lesöpörte ezeket a kérdéseket, amikor elrikkantotta magát: Mi az hogy?! Nagyon is!

Régen, amikor bányásszal találkozott az ember, az is megemelte gondolatban a kalapját, akinek nem volt. Csak a tisztelet hangján lehetett beszélni azokról az emberekről, akik iszonyatosan nehéz munka közben sokszor áldozták egészségüket, sőt életüket is a közösségért. Ma ezt a Borka-Szászt is bányásznak nevezzük. Bitcoinbányásznak. Szerintem a fél ország azt sem tudja, miről beszélek. Csak azt tudjuk, hogy legszívesebben földhöz csapnánk a kalapunkat miatta, és nincsenek elég hatásos szavaink az iránta érzett megvetés kifejezésére. Egy sunyi tolvaj, aki feltehetően az önkormányzat pénzén vett számítógépeket egészen bizonyosan az önkormányzat által fizetett árammal működtette valami homályos műveletsort futtatva, amivel igen sok pénzt keresett magának és feltehetően a pártjának. Niedermüller Péter pedig hápogva akarja velünk elhitetni, hogy ő erről DK-s polgármesterként nem tudott. Gyurcsányt megszégyenítő ócska ripacsként adja elő nekünk a megtestesült ártatlanság nagymonológját arról, hogy ő tényleg elhitte a saját propagandájukat, és nem gondolta volna, hogy ilyesmi előfordulhat a DK-ban.

Pedig volt már két tűzeset is a párt irodáiban, ami az elektromos rendszer túlterheléséből adódott. Ha a hatóságnak nem is, de a párt nagyágyúinak csak kellett tudnia, hogy mi folyt ezekben az irodákban. Egyszerű halandóként csak azt merészelem feltételezni, nem fokhagymás pirítóst gyártottak szakmányban az olcsó borból készült fröccs mellé egy zárlatos masinával.

Ellenben ez a bányászat, amivel most lebuktak, iszonyatos mennyiségű hőt termel és jó sok áramot is fogyaszt. Gondolja mindenki tovább…

Nemrégiben átéltem egy külső behatolást a számítógépes rendszerünkbe, ami majdnem mindent tönkretett. Azóta is nagyon sok okos ember dolgozik azon, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő. A veszély mindennapos a mai világban. Egy önkormányzatnál még nagyobb óvatosságra van szükség, hiszen több ezer ember adatait kezelik az ottani gépeken. Erre ez a DK-s észlény valóságos átjáróházat létesített a buherált szerkezetével, amivel bárki, akár hétpróbás bűnözők is behatolhattak a rendszerbe, és azt műveltek ott, amit csak akartak. De Gyurcsányéknak, ha pénzről van szó, semmi sem drága.

Az elkövető most lebukott, tetten érték. De ne tévesszen meg bennünket, hogy lemondott és a pártból is kilépett. A szellemisége, a viselkedésmintája, a kisstílű tolvajtempó maradt. Ez a homo kádárikusz tovább élő változata. Aki azt mondja az adócsalásra, hogy ügyes. Aki soha nem ad és soha nem kér számlát. Aki nyújtja a kezét a baksisért, de szeretne mindent olcsón vagy még inkább ingyen megkapni. Aki bekerülve egy szervezetbe rögtön azt lesi, hogyan lehet egy kis jogtalan előnyhöz jutni. Akit, ha tetten érnek, azt mondja, valamiből élni kell. Ez ma a DK. Ez ma a baloldali ellenzék. Amelyik a kormányoldalra mutogat, és jó bolsevik szokás szerint ellenfelét vádolja azzal, amit maga követ el.

Magyarország többet érdemel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.