Rózsadombi prostitució: a II. kerület nem enged?

Várhatóan felülvizsgálati kérelmet nyújt be a II. kerület azon bírósági ítélet ellen, amely a prostituáltak városrészi működését lehetővé teszi - közölte a kerületi alpolgármester pénteken az MTI-vel.

MNO
2003. 07. 18. 12:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Póta Gyula elmondta, hogy végleges döntést a bíróság írásos végzésének megismerése után hoznak. A Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán jogerősen pert nyert a prostituáltak egyesülete, így az alperes II. kerületi önkormányzatnak hatósági bizonyítványt kell kiadnia arról, hogy mely utcák védettek, illetve hol dolgozhatnak jogszerűen az örömlányok a kerületben.

A szabad demokrata politikus számára kizártnak tűnik, hogy a jogerős ítélet előtt kijelöljék azokat az utcákat, ahol a prostituáltak tevékenykedhetnek. Az önkormányzat ismeretei szerint egyébként a kerületi utcák tíz százaléka jöhet szóba e célra.

Az alpolgármester közölte, szokatlannak tartják, hogy a bíróság formabontó módon nem a másodfokon perelt közigazgatási hivatalt, hanem közvetlenül a II. kerületet érintő végzést hozott. A Fővárosi Bíróság a közigazgatási hivatalnak azt a döntését semmisítette meg, amellyel helybenhagyta a II. kerület korábbi határozatát.

A városrész jegyzője a prostituáltak kérését elvetve nem állított össze olyan utcajegyzéket, amelyből kiderülhetett volna, hogy az örömlányok legálisan hol dolgozhatnak. A bíróság új eljárásra kötelezte a helyi jegyzőt – jelentette az MTI.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.