időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Rózsadombi prostitució: a II. kerület nem enged?

MNO
2003.07.18. 12:38

Várhatóan felülvizsgálati kérelmet nyújt be a II. kerület azon bírósági ítélet ellen, amely a prostituáltak városrészi működését lehetővé teszi - közölte a kerületi alpolgármester pénteken az MTI-vel.

Póta Gyula elmondta, hogy végleges döntést a bíróság írásos végzésének megismerése után hoznak. A Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán jogerősen pert nyert a prostituáltak egyesülete, így az alperes II. kerületi önkormányzatnak hatósági bizonyítványt kell kiadnia arról, hogy mely utcák védettek, illetve hol dolgozhatnak jogszerűen az örömlányok a kerületben.

A szabad demokrata politikus számára kizártnak tűnik, hogy a jogerős ítélet előtt kijelöljék azokat az utcákat, ahol a prostituáltak tevékenykedhetnek. Az önkormányzat ismeretei szerint egyébként a kerületi utcák tíz százaléka jöhet szóba e célra.

Az alpolgármester közölte, szokatlannak tartják, hogy a bíróság formabontó módon nem a másodfokon perelt közigazgatási hivatalt, hanem közvetlenül a II. kerületet érintő végzést hozott. A Fővárosi Bíróság a közigazgatási hivatalnak azt a döntését semmisítette meg, amellyel helybenhagyta a II. kerület korábbi határozatát.

A városrész jegyzője a prostituáltak kérését elvetve nem állított össze olyan utcajegyzéket, amelyből kiderülhetett volna, hogy az örömlányok legálisan hol dolgozhatnak. A bíróság új eljárásra kötelezte a helyi jegyzőt – jelentette az MTI.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.