Csúcsvezetők lapáton?

A nemzeti vasúttársaság vezérigazgatója és a Moltól érkezett menedzsment távozhat posztjáról, hogy a miniszterelnök embere és csapata foglalja el a helyüket. A Nemzeti Autópálya Rt. több vezetője – köztük a pénzügyi is – hamarosan veheti a kalapját, hogy helyére a miniszter delegáltja állhasson. A lehetséges cél: a költségvetési források feletti teljes ellenőrzés megszerzése.

2005. 07. 04. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc kormányfő emberének számít az a Bobvos György, aki sajtóhíradások szerint Mándoki Zoltán MÁV-vezérigazgató utódja lehet – állítják a lapunk által megszólaltatott források. Ugyancsak e névtelenséget kérő források szerint szocialista és szabad demokrata alkuk következtében új leosztás érvényesül majd a hatalmas adósságállománnyal rendelkező, de eddig még mindig szanált nagyvállalat irányításában. Többek szerint még nem ért véget az erőpróba, kérdés ugyanis, hogy Mándoki Zoltán távozása után mi lesz a sorsa az SZDSZ-ből érkezett Gál Gyula elnök-vezérigazgatónak. Lehet, hogy nem csak a MÁV dolgozóit irritálta a többtucatnyi, korábban a Molnál dolgozó menedzser 1,5 millió forintos havi jövedelme. Az informatikai fejlesztésekért felelős csúcsvezető kinevezése mögött ugyanúgy Kóka János és Gyurcsány megegyezését sejtik MÁV-informátoraink, mint a Mándoki távozását valószínűsítő hírek esetében.
A Nemzeti Autópálya (NA) Rt.-nél is a második vonal, elsősorban a pénzügyi vezetők cseréjét szorgalmazza a közlekedési tárca. Az NA Rt.-nek a napokban kellett felvennie 63 milliárd forint hitelt, amelyre eredetileg váltókibocsátással kellett megteremtenie a fedezetet. Tóth Judit, a GKM szóvivője kérdésünkre kijelentette, hogy a hitelfeltétel megtörtént, ám nem közölte, hogy milyen technikával.
Információink szerint a sikeres hitelfelvételt követően távoznia kell Császár Katalinnak, a pénzügyi vezetőnek, s vele több vezérigazgató-helyettesnek is. A személycserék lehetséges célja, hogy a Gyurcsány– Kóka tandem ellenőrzése alá vonjon olyan pozíciókat, ahol nagy mennyiségű költségvetési pénz sorsáról döntenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.