Csak pénz kérdése, hogy karácsonykor milyen halból készült ételt fogyaszt a család, a választékra ugyanis az idén sem lehet panasz. A legnépszerűbb hazai halat, a pontyot élőként csaknem mindenütt 800–900 forintért kínálják, szeletelve 1400 forintot kérnek érte, a legolcsóbb halféleséget, a szívbetegeknek kiváltképp ajánlott fehér húsú busát viszont kilónként már 300–400 forintért is megkaphatjuk, filézve viszont csaknem annyiba kerül, mint a sertéscomb.
A vastagabb pénztárcájúak afrikai harcsatörzset is vehetnek 1500 forintért vagy filézett harcsát 1900-ért, akik pedig karácsonykor is egzotikus ízekre vágynak, tengeri hallal vagy a tenger gyümölcseivel is készülhetnek az ünnepnapokra. Bébipolipot már ezer forintért vásárolhatunk, garnélarákot 2200-ért, a tojáshabból készült karácsonyfadíszhez hasonló tintahalkarikát 2800, a füstölt lazacfilét pedig 4800 forintért árusítják. Aki kagylót is szívesen látna az ünnepi asztalon, az már 1920 forintért vásárolhat félhéjas zöld kagylót vagy 2050-ért héjas spanyol fekete kagylót.
A balatoni halkereskedések a kispénzű környékbeli vásárlók igényeit is igyekeznek kielégíteni. A Balatoni Halászati Zrt. siófoki halboltja és a boglári Halker Kft. helyi és veszprémi bolti árai minden halfajta tekintetében a legkedvezőbbek. Aki nem akar bíbelődni halászléfőzéssel, az Bogláron vagy Veszprémben már 720 forintért vásárolhat kétliteres vödörben halászlét.
Annak ellenére, hogy Somogyban félszáz halastóban úszkálnak a kopoltyúsok, a megye lakói sem igen javítják az ország egy főre jutó, évi 3,5 kilóra tehető halfogyasztási statisztikáját. Ennek feltehetőleg az is oka, hogy a somogyi halastavak csaknem negyede eliszaposodott, sőt van közöttük olyan is, amelyet már vagy száz éve nem tisztítottak ki.
Ukrajna több fronton is hátrál, Brüsszel nem áll le














Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!