Vendégköszöntő pálinka

MN
2007. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először rendezték meg a magyar pálinka napját hazánkban tegnap. Az esemény alkalmából a hegyeshalmi határátkelőnél az országba érkező turisták egy-egy üveg italt kaptak ajándékba. Ami a görögöknek az ouzo, a mexikóiaknak a tequila, az oroszoknak a vodka, az nekünk a pálinka – mondta Piros László, a szeszes ital lovagrendjének nagymestere. Csak Magyarországnak engedélyezi az Európai Unió a pálinka megnevezés használatát. Huszonöt főzde 220 termékének minőségét mérték össze az idei HunDeszt-versenyen, a legeredményesebb kereskedelmi alkoholkészítőnek az Agárdi Pálinkafőzde Kft., míg a legkiválóbb egyéni főzetőnek Pelle László bizonyult. Az 57 aranyérmes ital közül egy tucat lett championdíjas. Alma, körte, cseresznye, szilva, meggy mellett eperből, dióból, málnából és szederből is készítettek alkoholt a megméretésre.

Fotó: MTI/Győri Károly

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.