Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 12., kedd, Jónás, Renátó napja
Archívum, Média
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/media/sirva-nevet-kasszas-erzsin-az-egesz-orszag-3904028/

Sírva nevet Kasszás Erzsin az egész ország

A CBA-nál nagyot álmodtak, pedig kisebbet kellett volna. Kínos blama lett a reklámfilm.

Miután az év elején a határon szolgálatot teljesítő katonák megmérgezésével tetőzött a CBA-ellenes vásárlói közhangulat, a magyar üzletlánc vezetése úgy gondolta, itt az ideje tenni valamit azért, hogy a potenciális vevők szerethetőt is lássanak az üzleteikben, és álmodtak egy igazán nagyot: Kasszás Erzsit.

Az álomból rémálom lett, amely kedd délután óta borzolja az idegeket az interneten. A molett, bizalmaskodón az arcunkba mászó kasszás, Erzsi félperces zenés-táncos előadása bizonyos tekintetben elérte a célját: oly mértékben sokkol, hogy egy másodpercre nemhogy a rohadt gyümölcsökről, a CBA üzleteiben megtestesülő szocialista kereskedelmi modellről, és a cég arcátlanul túlárazott termékeiről, de a saját nevünkről is megfeledkezünk. A jelenés olyan sűrű és döbbenetes, hogy újra és újra le kell játsszuk, amíg a retinánkba nem ég Erzsi, aki imád a munkahelyén lenni: „Rendet tartok, tiszta bolt, az áru friss, itt vagyok, nyugodtan kérdezhetsz is! És mosolyogsz már, mindenki vidám, ez az én filozófiám!” Dalolja a polcok közt bájolgó kasszás a kínosan mosolygó statiszták között, majd huncut kacagással a pénztárgép mögé röppen.

Az emberben joggal merül fel a kérdés: miért gondolja bárki, hogy egy ilyen reklámmal feledtethető a valóság, amellyel mindannyian tisztában vagyunk?

A válaszért pszichológushoz fordultunk.

– Ez egy idétlen fércmű, egyértelmű, hogy negatív lesz a hatása – mondja Sas István reklámpszichológus, majd hozzáteszi: a reklám egyetlen eleme sem alkalmas arra, hogy megnyerje a közönség szimpátiáját.

– Voltak korszakok, amikor meg akarták győzni az embert a reklámokkal. Volt, amikor vágyat akartak kelteni, volt, amikor szórakoztatni szerettek volna. A mai világban, amikor hatalmas az ellenállás a reklámokkal szemben, a cél az, hogy egy ilyen film szimpátiát vívjon ki. Ez erre alkalmatlan – fogalmaz a szakember, aki szerint az alkotók a nagy igyekezetben túltolták a biciklit. Hozzáteszi: – Egy ilyen kampányba a kreatív igazgatótól a gazdasági igazgatóig mindenki beleszól, a megrendelőtől az ügynökségen át a rendezőig lökdösi egyik a másik könyökét. Aztán ha rossz a reklám, nincs felelős, ha jó, akkor mindenki sorban áll a dicsőségért.

Az azonban tévhit, hogy mindegy, mi milyen, csak beszéljenek róla. – Ma, ebben az őrült versenyben nem erény, ha arról beszélnek, hogy valami borzasztóan sikerült. Ahhoz túl sok pénzbe kerül egy ilyen reklámfilm, nem lehet elhülyéskedni, a cég imázsa sokkal fontosabb.

###HIRDETES2###

Hiába hát a több százezer kattintás, a szándék a visszájára fordul. És még abban sem reménykedhetünk, hogy a nyilvános megszégyenülés után a cég önkritikát gyakorol és visszavonulót fúj, hiszen a CBA közösségi oldalán Erzsi filmje alatti szövege folytatást sejtet: „Nézd meg az első videómat, és mosolyogd végig a napot, ahogy én is szoktam!”

Annyi biztos, hogy Kasszás Erzsi éppoly sokat elárul a CBA üzletfilozófiájáról, mint a néhány éve a Scooter-frontember H. P. Baxxter főszereplésével bemutatott – elsöprő erejű – Edeka-kampány a magáéról.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor jelenlétében adták át a megújult kaposvári Csiky Gergely Színházat
Szita Károly, kormánypárti polgármester az átadón köszönetet mondott a miniszterelnöknek a fejlesztések támogatásáért.

Poszt-trauma

Dániának elege lett
Amit szabad Jupiternek...

Poszt-trauma

A 444 kérdőre vonta Karácsonyt
Ez az álmoskönyvek szerint nem sok jót jelent.

Poszt-trauma

Pestiesen szólva, kilóg a lóláb
Az adatok nem hazudnak.

Poszt-trauma

Megvan Karácsony első CT-je!
A „takarékos” főpolgármester első intézkedésével egy CT árát biztosan felemészti.

Erkölcsi kisiklás

„Bűzlik a baloldal a gyurcsányizmustól”
A Gyurcsány Ferenc által elkövetett bűnök és a Borkai Zsolt által elkövetett erkölcsi kisiklás nem mérhető össze — hívta fel a figyelmet Kövér László házelnök.

A jövő történelme

Halálsikoly a francia pokolból
Laurent Obertone az elmúlt évtizedek titkosszolgálati jelentéseire, terrorcselekményeire és nem utolsósorban a mindennapok közhangulatára alapozva írta meg vízióját a közeljövő Franciaországáról.

Aktuális

Edmund Stoiber: Magyarország helye az újraegyesített Európa közepén van
A visegrádi országok gazdasági partnerként még Franciaországnál, az Egyesült Államoknál vagy Kínánál is sokkal fontosabbak számunkra – húzta alá a bajor CSU tiszteletbeli elnöke.

Fricz Tamás blogja

Borkai – még egyszer és utoljára
Borkai Zsolt néhány nappal ezelőtt – Fidesz-tagsága után – lemondott a polgármesteri pozíciójáról is. Engedjék meg nekem, kedves olvasók, hogy ezúttal nagyon röviden reagáljak erre.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …