Keresés
Magyar Nemzet
2021. július 27., kedd, Olga, Liliána napja
HÍR TV - SAJTÓKLUBÓriási magyar sikerek az olimpián.
Archívum, Szuperplán
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/szuperplan/hazugsagokkal-vannak-tele-a-zsivany-egyes-elozetesei-3896612/

Hazugságokkal vannak tele a Zsivány Egyes előzetesei

Rengeteg olyan jelenettel hitegették a nézőket a trailerekben, amelyek a filmben nincsenek benne.

„Lázadok” – emlékezhetünk az első önálló Star Wars-film első előzetesének ikonikus mondatára. A Felicity Jones által játszott karakter, Jyn Erso mondta a videóban, ám a mozikba került alkotásba nem került be. Mindenesetre a Zsivány Egyesre (kritikánk itt) világszerte rengeteg pénzt költöttek el a mozipénztárakban, a rekordokat döntő és mindent bekebelező Disney pedig Dagobert bácsi széfjében érezheti magát.

###HIRDETES###

„Mivel magam is rajongója vagyok a Star Wars-univerzumnak, büszkeséggel tölt el, hogy részese lehetek a produkciónak” – mesélte egy novemberi interjúban Menyhei Szabolcs. Részletek itt.

Pedig a film előzeteseiben rengeteg hazugság volt. Nemcsak a fenti mondat, hanem negyven-negyvenöt (különböző számításokat lehetett olvasni a napokban) maradt ki a Zsivány Egyes végső változatából. Olyan sokak által várt momentumok is, mint amikor Jyn Erso – markában a Halálcsillag tervrajzával – és Cassian Andor százados (Diego Luna) rohan a Scarif tengerpartján, miközben lőnek rájuk az AT-ACT lépegetők. Nem került be az sem, ahogy Jedhavárosban lázadó pilótákat láncon vezetnek az utcán, vagy ahogy az Erso–Andor páros K-2SO-val (Alan Tudyk) kiegészülve futkározik a scarifi bázison belül. Kimaradtak A klónok háborúja rajzfilmsorozatból beemelt Saw Gerrera (Forest Whitaker) vélhetőleg Jynhez intézett intelmei is.

Egy csehszlovák származású, egykori profi hokisból lett vágó, Vashi Nedomansky – aki dolgozott például a Deadpoolon is – összerakta egy videóba a kimaradt jeleneteket. Két percet tesznek ki, íme:

A Disney nézőkkel szemben nem túl etikus eljárása egyébként nem feltétlenül szándékos. Tavasz végén röppentek fel először a hírek arról, hogy a Zsivány Egyes bizonyos jeleneteit újra kellett forgatni, aztán arról pletykáltak, hogy lecserélték a film rendezőjét, Gareth Edwardst. Végül elsimultak a dolgok, de a legvadabb teóriák szerint a film csaknem felét újra fel kellett venni, s a film befejezése is teljesen más lett, mint tervezték.

Ha a fentiek igazak, akkor nem meglepő, hogy az előzetesekben még más jelenetek szerepeltek, mint a végleges filmben, hiszen lehet, hogy időközben az egész film befejezése megváltozott. Az már annál inkább érdekes – és ismét a hazugság felé lehet visszakanyarodni –, hogy a friss, Facebookra kitett és tévében vetített ajánlóvideókban is szerepelnek olyan jelenetek, amelyeket a vásznon hiába várnak a rajongók. De nézzük a dolog jó oldalát: kimaradt jeleneteket tartalmazó DVD-extrára már nem kell külön költeni, elég az előzeteseket betenni a menüpontba.

„Nem számoltam ezzel, csak négy és fél hetem volt, hogy mindent megírjak” – mondta nemrég Michael Giacchino, az új Star Wars-film komponistája. Részletek itt.

###HIRDETES2###

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Közösségi média

A gyermekvédelmi törvény az LMBTQ-propaganda célkeresztjében
A TikTok LMBTQ-közössége egyre erősebben célozza propagandájával a fiatalokat, de látni szivárványos filmeket a Netflixen is.

Lobbi

Már jövőre elkezdhetik kitiltani a dízelautókat
Karácsony Gergely még az idén megnevezi a céldátumot a dízelautók kitiltására.
Beke és Szőcs a mai napig nem tudja, miért ítélték el őket
Idősebb Lomnici Zoltán példátlannak tartja, hogy a vádak ellen nem védekezhettek a székely foglyok.

Poszt-trauma

Elkeseredett támadást indított Orbán legnagyobb ellenfele
Megvédjük a gyermekeinket!

Poszt-trauma

A „magyarságpillanathoz” talán jobban állna a magyar zászló
A szivárványos zászlókat lobogtatóknak nem a magyarságtudat és a hazaszeretet szokott életük vezérfonala lenni.

Poszt-trauma

Az idei Pride-ot áthatotta a „szottyos gyűlölet”
Jámbor Andrást elragadta az úgynevezett magyarságérzés, amikor a szivárványos felvonulás résztvevői gúnyosan elkezdtek „Ria, Ria, Hungáriá”-zni.

Aktuális

Egyszerűen blokkolhatóak lesznek a kéretlen spamelők
Eddig bárki beletehetett bármit a megosztott mappába, ez most változik.

Fricz Tamás blogja

Gyurcsány, tudod, hol kezdődik a tahóság?
Az őszödi hazudozó stílusa leginkább a külvárosi vásott figurák stílusára hajaz.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!