Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 5., vasárnap, Vince napja
HÍR TV - troll:Diktatúrázunk, sajtószabadságot temetünk...
Archívum, Szuperplán
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/szuperplan/kis-hajnie-lett-a-legjobb-rovidfilm-fur-aniko-a-legjobb-szineszno-3846488/

Kis Hajnié lett a legjobb rövidfilm, Für Anikó a legjobb színésznő

A héten tartották a 6. Friss hús rövidfilmfesztivált.

Kis Hajni alkotása, a Last Call nyerte a 6. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált – derült ki a szervezők közleményéből. A keddtől szombatig a Toldi moziban zajló rendezvény vetítései szinte kivétel nélkül telt házasak voltak, és nemzetközi érdeklődés is kísérte a programsorozatot. A magyar verseny eredményét vasárnap délután a Toldiban tartott ünnepélyes díjátadón jelentették be. A zsűritagok között ott volt a The Hollywood Reporter munkatársa, Boyd van Hoeij, a Mito-alapító Pőcze Balázs, valamint Fodor Anna filmforgalmazó. 

A Last Call egy korosodó nő utolsó napját mutatja, mielőtt lánya családjához költözne külföldre. A távozás előtt zaklatottan próbálja lezárni itthoni életét, de nem megy a legkönnyebben. 

A legjobb magyar animáció díját Hegyi Olivér műve, a Take Me Please kapta, amely egy szürreális szakítás történetét mondja el. Nagy Norbert kapta a legjobb férfi szereplő díját a Rossz színészben nyújtott alakításáért, míg az Anyák napjában szereplő Für Anikó a legjobb színésznő lett. Utóbbiban az édesanyát alakító Für érkezik látogatóba lányához, illetve annak barátnőjéhez. Bár látszólag nagyon elfogadóan, megértően igyekszik viselkedni, hamar világossá válik: valójában csak az érdekli, milyen képet alakít ki ezzel magáról. A filmet Vermes Dorka rendezte.

A zsűri elismerő oklevéllel díjazta Kovács Istvántól az Ostromot, Deák Kristóftól A legjobb játékot és Vácz Pétertől a Párnaarcot. Utóbbi korábbi filmje, a két és három dimenzió szembenállásával játszó Nyuszi és őz rendkívül sikeres tudott lenni öt évvel ezelőtt. Deáktól a Mindenki 2016-ban a versenyprogram különdíját nyerte el, menetelése pedig ezután meg sem állt az Oscar-díjig. 

A legjobb nemzetközi rövidfilm az iráni Kaveh Mazaheritől lett a Retouch, míg Nagy Szabolcs megkapta a legígéretesebb 30 év alatti rendezőnek járó elismerést a Fiaskóért. A nemzetközi versenyprogramból elismerő oklevelet kapott Sorayos Prapapantól a Death of the Sound Man. A nemzetközi filmek zsűrijében egyébként Bucsi Réka, Osvárt Andrea és Varga Ferenc foglalt helyet. 

A pitchfórum Lovas Nándor-díját K. Kovács Ákos munkája, a Branka érdemelte ki.

Érdemes még kiemelni Schwechtje Mihály Aki bújt, aki nem című rövidfilmjét, amely megrázó betekintést nyújt az emberrablás valóságába, illetve egy falu szegénysorban élő gyerekeinek mindennapos álmodozásaiba. A versenyprogramban futott még Bucsi Rékától a Solar Walk is: a varázslatos animációs munka az idei Berlinalén az Audi-rövidfilmdíjat kapta meg

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Nemzeti szuverenitás

Az Európai Unió eltűnt a színről 
George Friedman úgy véli, Európában inkább egy szabadkereskedelmi övezetnek van létjogosultsága.

Megbecsülés

Félmilliós juttatást kapnak az egészségügyi dolgozók
Orbán Viktor úgy fogalmazott: az egészségügyet próbára tevő nagy roham még előttünk áll.

Kiemelt

Orbán Viktor meglepetésszerű látogatása – Nézze meg!
A miniszterelnök Sátoraljaújhelyen megtekintett egy gyártósort, amelyen elítéltek dolgoznak majd.

Poszt-trauma

Rettegj, 444! A svéd orvosok már maszkot sem kapnak!
Nyugodtan kiálthatnának akár diktatúrát is.

Poszt-trauma

Ezt nem fogják elhinni – pedig igaz!
Lelepleződtek a hazug gazemberek.

Poszt-trauma

Frankhon már nem a fejlett Nyugat
Így nagyon nehéz a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés.

Poszt-trauma

Szándékosan árt az ellenzék és lakájmédiája
Zsiday Viktor befektetési elemző írása leleplezi a balliberálisokat.

Aktuális

Online zongoraórák Zsófival
A Várayék megtalálták a jót a rosszban, azaz a koronavírus-járványban: online zongoraórákat tartanak.

Fricz Tamás blogja

Aguilar, LIBE-bizottsági elnök úr, fejezze be!
A világválság tetőpontjához közeledve a LIBE-bizottság elnöke aggódott egy nagyot a magyar demokráciáért.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!