Most is létezik Magyarországon beutazási tilalom

Minden ország maga dönti el, hogy kit enged be a területére – mondta Répássy Róbert.

MNO
2014. 12. 30. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Hírlap keddi számában közölt interjúban a politikus azt mondta: most is létezik Magyarországon beutazási tilalom. „Bármely politikai szándék csak a jelenlegi jogszabályi keretek között képzelhető el” – fogalmazott. Az államtitkár emlékeztetett a Magyarországra tervezett fajvédő-konferencia amerikai előadójára, akinek esetében beutazási tilalmat rendelt el a belügyminiszter.

Az EU-tagországoknak az erre vonatkozó uniós jogszabályt kell figyelembe venniük, de „ezen belül minden ország maga dönti el, így mi is, hogy kit enged be a területére” – ismertette.

A politikus azt is elmondta a lapnak, mivel nem került ilyen javaslat az Országgyűlés napirendjére, nem készül magyar kitiltási törvény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.