Elfogadták az új washingtoni nagykövetet

Átadta az Egyesült Államok külügyminisztériuma a magyar nagykövet, Szemerkényi Réka elfogadó nyilatkozatát.

RZ
2015. 01. 22. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca közleménye szerint az erre vonatkozó kérelmet a KKM tavaly november 21-én nyújtotta be, tehát az eljárás pontosan megfelel az átlagos két hónapos amerikai időtartamnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Rádió szerda reggeli műsorában azt mondta, nincs késés abban a folyamatban, amelynek során Szemerkényi Réka, Magyarország új washingtoni nagykövete elfoglalja a posztját. Hangsúlyozta, hogy Szapáry György személyében ma is nagyköveti szinten képviselteti magát Magyarország az Egyesült Államokban.

Szemerkényi Réka elfogadó nyilatkozatát november végén kérték ki az amerikai külügyi tárcától, és az ezzel kapcsolatos eljárás mintegy két hónapot vesz igénybe. Az amerikai külügyi tárcától azt a jelzést kapták, hogy hamarosan megérkezik a fogadó nyilatkozat – mondta a miniszter.

Colleen Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete szerdán adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.