Havazás: kamionok akadtak el

Pest megyében sok helyen akadozik a forgalom a havazás okozta télies útviszonyok miatt.

MD
2015. 01. 30. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Befejeződött az elakadt kamionok műszaki mentése a 2-es főúton Nagyoroszi és Drégelypalánk között – közölte az MTI-vel a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken. Dankóné Nagy Éva elmondta: feloldották az útlezárást, újra zavartalan a forgalom a 2-es számú főúton.

A katasztrófavédelem korábban tudatta, hogy a havas úton megcsúszott, majd az út menti árokba hajtott egy kamion, a szerelvény pótkocsija az úttesten áll. Egy kamion megpróbálta kikerülni a járművet, de az szintén elakadt. A balesetben nem sérült meg senki.

„Hó reggelt!”

Éjszaka 6-10 centiméternyi hó hullott Szentendre, Vác, Tárnok, valamint Piliscsaba és Katalinpuszta térségében, utóbbi két helyen a sózás ellenére sorra akadtak el a kamionok – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője péntek reggel az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor elmondta, hogy Pest megyében folyamatosan dolgoznak munkagépeik, ennek ellenére a szentendrei, a váci és a tárnoki mérnökség területén a fő- és mellékutakon is téliesebb útviszonyokra kell számítani. Ezekben a térségekben mintegy 10 centiméternyi, magas víztartalmú, tapadó hó hullott, ezért jelenleg is több mint harminc munkagép végez hóeltakarítást, síkosságmentesítést.

Az autósok a havas, jeges burkolat és az elakadt kamionok miatt a szokásosnál lényegesen lassabb előrejutásra számíthatnak a 10-es úton Piliscsaba környékén, ahol négy sószóró igyekszik mielőbb járhatóvá tenni a meredek szakaszokat.

A burkolat jégmentesítését követően ismét közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek a 2-es főút katalinpusztai szakaszán – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt az MTI-vel.

Beluzsárné Belicza Andrea korábbi tájékoztatása szerint a 42-es és a 47-es kilométerszelvények között azért kellett hajnalban korlátozást bevezetni, mert a havas, jeges burkolat karbantartásra, sózásra szorult. A munka befejeződött, így a várakozásra kényszerülő teherautók most már szabadon közlekedhetnek a térségben, de az óvatosság továbbra is ajánlott – tette hozzá a szóvivő.

A közútkezelő arra kéri a Pest megye kritikus részein útnak indulókat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, és mielőtt autóba ülnének, mindenképpen tájékozódjanak az út- és látási viszonyokról az Útinform honlapján vagy a társaság diszpécsereinél.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel azt közölte, hogy az M2-es autóút 32-es kilométerénél két gépkocsi karambolozott. A balesetben egy ember megsérült. A helyszínelés alatt a rendőrök az érintett útszakaszt Budapest felé lezárták, a forgalmat váltakozó irányban engedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.