Bejelentés: megnyitják a Déli pályaudvart nagypénteken

Bombahír, jövő péntektől újra bejönnek a Délibe a vonatok Kelenföldről, mármint azok, amelyek előtte is oda érkeztek.

2015. 03. 27. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban jelzettnél, április derekánál hamarabb, már nagypénteken, április 3-án megindul a vonatforgalom a Déli pályaudvaron – közölte a MÁV az MNO-val péntek kora délután.

A vonatok péntek hajnalban jönnek be először a Délibe. A Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. jól dolgozott, befejezi az alagutat övező támfal és rézsű ideiglenes helyreállítását addigra. Elkészül az alagút kapuzatán és szárnyfalán végzett munka.

A vonatok újra a Déli pályaudvar lezárása előtt érvényben lévő menetrend szerint közlekednek nagypéntektől, azaz ismét járni fog minden martonvásári és százhalombattai elővárosi vonat is.

A MÁV-Start Zrt. az állomások hangos és vizuális utastájékoztató berendezései mellett kihelyezett hirdetményeken is felhívja az utasok figyelmét a változásokra. A vonatok menetrendjéről a www.mavcsoport.hu honlapon, okostelefonon a Vonatinfó alkalmazás segítségével, illetve a Mávdirekt helyi tarifával hívható kék számán (+36-40/49-49-49) is tájékozódhatnak.

A vasúttársaság elnézést kér az eddigi kényelmetlenségekért és köszöni az utasok türelmét és megértését.

Bezárás? A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elkezdte vizsgálni, miként lehetne véglegesen Kelenföldre költöztetni az értékes területet használó óriási vasútállomás utas- és vonatforgalmát – a Népszabadság értesülései szerint. Ezt követően kiderült, Kelenföld nem áll készen a Déli szerepének átvételére, sokmilliárdos beruházás volna áttelepíteni a Déli vasútjavító infrastruktúráját, illetve „bealuljárózni” valamennyi szükséges vágányt. A bezárás elvezethetne akár a nagy értékű telek privatizációjáig is, erről a Bors ír.

Kiköltöztetés? A Jobbik azt akarja, hogy a Délit alapos előkészítés után vigyék ki Kelenföldre a 2-es metró meghosszabbításával, majd a 4-es metrót is vigyék ki Budaörsre.

Funkcióváltás? A Fővárosi Önkormányzat tavalyi sajtóhírek szerint korábban azon morfondírozott, hogy át kellene gondolni a Déli területének egy részét, már ami a most betöltött szerepét illeti. Erről azóta sem hallani többet. Tarlós István az Indexnek így fogalmazott: „Hosszú idő, míg a Délinél történni fog valami.”

Kórház? Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető alig pár nappal az alagútomlás után arról beszélt, akár gigakórház is létesülhetne a területen. Kritikusai szerint inkább a Jánost vagy a Sportkórházat kellene alaposan felújítani. Kétségtelen: kifejezetten jó fekvésű a telek egy egészségügyi szuperközpont számára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.