Corvinus: levélhamisítás miatt feljelentést tesz az Emmi

A köznevelésért felelős államtitkárság nem is adhatna ki utasítást felsőoktatási intézményeknek.

2015. 05. 21. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A durva hamisítvány célja, hogy feszültséget szítson a felsőoktatás szereplői között, szembeállítsa a hallgatókat, szülőket, oktatókat, döntéshozókat, és a rendszer szétzilálásával meggátolja az intézményrendszer biztonságos működését, előidézze a negatív megítélését – írja közleményben a minisztérium.

A hamisított levélben a főosztályvezető utasításokat adott a Budapesti Corvinus Egyetem rektori hivatalának az intézmény feldarabolásával kapcsolatban. Az Emmi közleményében hangsúlyozta: a köznevelésért felelős államtitkárság nem adhat és nem is ad semmilyen utasítást felsőoktatási intézményeknek.

Szerda délután került fel az internetre egy a BCE rektori hivatalának címzett, Thaisz Miklós főosztályvezető nevével szignált levél, amelyben az egyetem átszervezésével kapcsolatos épületkiürítések előkészítésére szólítják fel a rektori hivatalt.

Szerdán a BCE Budai Campusában tartott fórumon az egyetem vezetői, dékánjai és a hallgatói önkormányzat elnöke kiállt az intézmény egysége mellett, miután korábban több olyan információ jutott el az egyetem vezetőihez, hogy a kormány el kívánja költöztetni a kampuszban lévő karokat, a területet pedig eladná.

A Miniszterelnökség határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos bármilyen döntés vagy tervezet, illetve a Nemzeti Hauszmann-terv finanszírozása, így a budai Vár rehabilitációja között bármilyen összefüggés lenne.

Kedden a Vs.hu arról írt: információik szerint meg vannak számlálva a napjai a BCE Budai Campusának, a Kertészettudományi Kart, az Élelmiszertudományi Kart és a Tájépítészeti Kart leválasztják. Egyetemi forrásaik szerint a Villányi úti ingatlanokat eladják, hogy az értük kapott pénzt a budai Vár újjáépítésére fordítsák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.