Gulyás Gergely a kvótarendszert ostorozta

„Eljárási értelemben is jogszabálysértő az Európai Unió Tanácsa szeptemberben elfogadott határozata”.

MTI
2015. 11. 16. 21:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke hangsúlyozta, a bevándorláspolitika nem uniós, hanem tagállami hatáskörbe tartozik, ezért az unió szabálytalanul járt el, amikor a nemzeti parlamenteket megkerülve döntött a migránsok elosztását célzó mechanizmus bevezetéséről.

Gulyás Gergely szerint emellett a kvótarendszer a gyakorlatban sem állná meg a helyét, hiszen semmi nem garantálja, hogy a migránsok a számukra kijelölt tagállamban maradnának.

A kormánypárti politikus a megoldást abban látná, ha az unió betartaná a jelenlegi szabályokat, így például gondoskodna a schengeni övezet védelméről, a menekültstátuszra nem jogosultakat pedig kiutasítaná.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.