Matolcsyék most zongorát vesznek

32 millió forintba kerül a zongora, amelyet a több mint négymilliárdért megvett Lónyay-villába visznek.

MNO
2016. 05. 13. 18:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

121 ezer dollárért, azaz mintegy 32 millió forintért vásárol egy 1896 Hamburg Steinway & Sons model C 225 cm magasfényű fekete grand pianót, azaz zongorát a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) – derítette ki az RTL Klub. Az ezzel kapcsolatos iratot itt lehet megtekinteni.

A Steinway igen jó márkának számít, a zongorák Ferrarijaként is szokás emlegetni, hangzott el a csatorna híradójában. A zongorát a négymilliárd forintért megvásárolt Lónyay–Hatvany-villában kívánja elhelyezni a PADA, hogy itt nyilvános és színvonalas zenei és kulturális programokat rendezhessenek.

Az eladó a magyar származású Reisinger Károly, a hangszert teljesen fel kell újítani, de ezért pluszköltséget nem kell fizessen a Magyar Nemzeti Bank alapítványa. A jegybanki alapítvány szerint azért nem újat vettek, mert az nem lenne ilyen jó minőségű, ráadásul többe is kerülne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.