Németh: Az uniszex vécék miatt rossz Obama iránya

A Hit Gyülekezetének vezetője szerint az amerikaiak Trumpra fognak szavazni.

LD
2016. 08. 31. 18:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Két kretén közül kell választani” – így foglalta össze Németh Sándor egy amerikai barátja a mostani amerikai elnökválasztást. A Hit Gyülekezetének vezetője azért a Mandinernek adott interjújában egyértelművé tette: szerinte összeszorítják majd a szájukat, és leszavaznak Trumpra. „A gendermozgalom, a szexuális forradalom új irányzata, a melegházasság, az uniszex vécék és mosdók sok keresztényt felébresztettek, hogy Obama irányvonalát nem szabad folytatni” – vélekedett a vallási vezető.

Ha már Trump, szóba került az iszlám kritikája, amelyet Németh ugyanúgy oszt, szerinte a tényeknek megfelelően, bár maga úgy érzi, az összehasonlítás nem szerencsés, mert Európa problémája sokkal jelentősebb. A Hit Gyülekezete alapítója szerint nem lehet integrálni a zsidó-keresztény kört az iszlámmal, „ez nem működik”, „az iszlám a kezdetektől fogva ellenségesen lépett fel a kereszténységgel szemben”. A migráció kapcsán azért megjegyezte, tudja, hogy a menekülők többsége áldozat, de szerinte őket is fel fogják használni a jövőben, mert mindig is így tettek. Németh szerint jelenleg Európa meghódítását láthatjuk, az iszlám és a balliberális oldal közötti szövetség pedig fenyegetést jelent. „Szerencsétlen módon van egy találkozási pont a globalizmus és a kalifátus között, hiszen a globalizmus is a nemzeti identitás felszámolását, kiüresítését, a nemzeti szuverenitás feladását hirdeti” – mondta Németh.

Szóba került a Hit Gyülekezete és a kormány közti viszony is: mint mondta, konkrét eseményt nem tud említeni formális kiegyezésként, de sok jobboldali politikus másként gondol már a gyülekezetre, amióta megjelenik az ATV-n. Ugyanakkor szerinte amit az ATV-n látni, az nem maga a Hit Gyülekezete, csupán a Vidám vasárnap és a 700-as klub az, utóbbinak a „filozófiai-spirituális-teológiai értékrendje” áll szerinte közel hozzájuk. (Németh Sándor fia, Németh Szilárd ATV-s hírigazgató nemrég interjút adott a Médiapiacnak, erről itt számoltunk be. Akkor megírtuk, többször lehet azért látni, hogy a gyülekezeti értékrend mégiscsak megjelenik ATV-s hírekben.) Az ATV kapcsán Németh Sándor elmondta: eladósodott tévét vettek át, beletelt nyolc-tíz évbe, amíg rendbe rakták. Szerinte az nem okoz feszültséget, hogy az ATV-n másfajta világképek is megjelennek: nem bigott emberekből áll a Hit Gyülekezete, jelentette ki, és maga a vallásinál nagyobb gondnak is látja a politikai bigottságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.