„Kapott egy tockost, de már bánom”

Lapunknak nyilatkozott a férfi, aki inzultálta G. Fodor Gábort. Vajna kaszinóját ment megnézni a bevásárlóközpontba.

2016. 09. 23. 4:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első meglepetés akkor ér, amikor közelebb lépek D. Lászlóhoz, aki a hírek szerint egy hete az óbudai Eurocenternél megverte G. Fodor Gábort, a Századvég stratégiai igazgatóját, a 888.hu főszerkesztőjét. Még a vak is látja, hogy ez nem az az ember, akinek a fotóját – igaz, kikockázva – a kormánypárti pletykalap napvilágra hozta elkövetőként. A Ripost.hu fényképén egy kopasz férfi látható, aki pedig itt áll velem szemközt, annak van haja. – Dálnoki László Vilmos vagyok – mutatkozik be. Nagydarabnak nagydarab, de azt rögtön a beszélgetés elején visszautasítja, hogy ruhásszekrény méretű lenne, miként a cikkben említik. Majd tisztázza: az ominózus fotón nem ő, hanem a fia bokszedzője mosolyog a kórházi ágyán ülve, a szívműtétje után – azért lógnak ki belőle a vezetékek. A fotón, amely bejárta a kormányközeli sajtót, a fia is rajta volt, és ez a képaláírás virított alatta: „Apa, azaz a verőlegény és fia, mindketten Juhász Péter elszánt hívei, együtt ünnepeltek a Facebookon.” A cikk szerint a verés után apa és fia együtt „gyalázták G. Fodort, miközben lájkolták, posztolták Juhász Péter szokásos rágalmait”.

– Mi igaz mindebből? – kérdezem Dálnoki Lászlót. Nagyjából a fele sem, derül ki szavaiból. Egyikük sem híve Juhász Péternek, és nem ünnepeltek semmit. Ő alig internetezik, egy-egy hírt néha lájkol, de kommenteket nem ír. Arra pedig, ami az Eurocenternél történt, már utána pár perccel sem volt büszke, így eszébe sem jutott ünnepelni. – Az egy dolog, hogy én hülyeséget csináltam. De mi köze ehhez a fiamnak, aki akkor éppen Győrben dolgozott, vagy az edzőjének, aki nem is volt Magyarországon? Miért tették közzé az ő képüket? – kérdi felháborodva.

Amikor rátérünk a „sajnálatos eseményre”, máris kijavít: nem volt verés. – Ha megvertem volna, kiskanállal szedik össze. De az undorító lett volna, mivel én 120 kiló vagyok, ő meg csak 50 – mondja. Majd a fejemhez teszi a kezét, és megpaskolja: szerinte ennyi volt az egész. – Kapott egy tockost, de már bánom – fogalmaz. Ott kezdi, hogy Tamással, a barátjával elment megnézni Andy Vajna kaszinóját az Eurocenterben. Pedig megfogadta, hogy soha nem megy oda, elvégre Vajnának köszönheti áttételesen, hogy tönkrement. Évtizedekig kocsmákat üzemeltetett Budapesten és vidéken, bennük játékgépekkel, majd jött az Orbán-kormány, és betiltotta a „félkarú rablókat”. Pontosabban: nem betiltotta, hanem „csak a Vajnának engedélyezte”. Neki pedig le kellett húznia a rolót. Előtte volt ezerkétszáz cég, amely nyerőgépekből élt, ma „csak a Vajna”. Hát ezért nem akart kaszinóba menni. Mégis benéztek. Utána épp a bevásárlóközpont előtt beszélgettek, amikor elhaladt mellettük G. Fodor és vele egy hölgy.

– Erre mondom a Tamásnak, itt jön az a k g, aki azt írta a Tóbiás feleségéről, hogy pornózott. Pedig a pornózás olyan távol áll az aktfotózástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Majd odaszóltam G. Fodornak, hogy „mi van, te kis b i, hogy mersz ilyeneket írni? Mond az neked valamit, hogy Taigetosz? Téged oda kiraktak volna” – idézi fel nem éppen irodalmi stílusú szavait. G. Fodor kolléganőjére célozva pedig azt mondta: „Az Addams Familyben címszereplő lehetne smink nélkül.” A stílusra ma már ő sem büszke, de amiatt továbbra is haragszik „áldozatára”, ahogy belemászott a Tóbiás család életébe. Az is dühítette, amilyen megvetően G. Fodor ránézett. Akkor szakadt el nála a cérna, amikor az egyik szidalmára a főszerkesztő azt válaszolta: hasonló jókat kíván ő is az anyjának. Ekkor osztotta ki indulatból a tockost.

– Édesanyám már nem él, és amúgy is lobbanékony, hirtelen haragú ember vagyok. Szégyellem, sajnálom, hogy ezt tettem. Bánom, hogy megaláztam őt – mondja. Arra azonban nem számított, hogy ebből rendőrségi ügy lesz. Kérdésemre, hogy a bocsánatkérést személyesen is megteszi-e, igennel válaszol. Erre a bíróságon hamarosan módja lesz. Elmondása szerint aznap este 11-kor jöttek érte a rendőrök, hogy előállítsák, de nem kommandósok voltak, és nem fogtak rá fegyvert. Ekkor érkezik meg Tamás, akit az imént hallgatott ki tanúként a rendőrség. Tőle azt tudakolom, igaz-e, amit a Ripost cikke sugall, hogy „a verőember” kísérőjeként ő hívta telefonon a HVG.hu-t, és így került az internetre a hír azelőtt, hogy G. Fodor feljelentést tett volna. Ezt határozottan visszautasítja. Szavaiból kiderül: őt is sokkolta az eset, és próbálta csitítani a barátját. Tamás azt is elárulja: sajnálta G. Fodort és a hölgyet is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.