Nem indítják újra a Népszabadságot

Az új tulajdonos igyekszik csoportos létszámleépítéssel elbocsátani a dolgozókat.

MNO
2016. 11. 02. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új tulajdonosnak nem áll szándékában a hatvanéves Népszabadság újraindítása – mondta el a lap szakszervezeti titkára, miután tárgyalt a Mediaworks kiadó elnök-vezérigazgatójával, Liszkay Gáborral. Hargitai Miklós a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kifejtette: az új tulajdonos igyekszik csoportos létszámleépítéssel elbocsátani a dolgozókat. Ennek költsége a végkielégítések miatt mintegy 200-300 millió forint lenne, de amíg ez nem következik be, fizetnie kell a felfüggesztett dolgozókat.

„Úgy látjuk, hogy a csoportos leépítést a jelenlegi vezetés ugyanúgy próbálja elkerülni, mint az előző. Nyilvánvaló, hogy nekik is kényelmetlen ez a helyzet, mert ott van hetven-egynéhány ember, akiknek munkát nem tudnak, viszont fizetést kénytelenek adni” – vélekedett Hargitai. A Népszabadság szakszervezeti titkára azt is hozzátette, hogy a jelenlegi vezetés valahogy szabadulna ettől a helyzettől, de úgy, hogy a csoportos létszámleépítésnek a feltételeit ne kelljen betartani.

Elsőként írtuk meg, hogy személyes élethelyzete miatt az elmúlt hét végéig kilenc munkatárs közös megegyezéssel bontott szerződést a Mediaworksszel a szerkesztőség által korábban egységesen kidolgozott feltételrendszer alapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.