Távozik a Figyelő főszerkesztője

Lambert Gábor közös megegyezéssel távozik a Fidesz-közelbe sodródott hetilaptól.

MNO
2017. 02. 01. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Február 1-jén közös megegyezéssel távozik Lambert Gábor, a Figyelő főszerkesztője. Az idén 60 éves gazdasági hetilap, a brandhez tartozó egyéb kiadványok és a hozzá tartozó portál napi munkája, valamint az elindított megújítási folyamat az elmúlt napokban felállított szerkesztőbizottság irányításával folytatódik” – áll a Figyelő közleményében, amely a lap internetes felületén jelent meg.

Az Index elérte Lambertet, aki elmondta: „Ez egy más modell. A távozásom oka nem feltétlenül a politikai nyomás, hanem az, hogy én ahhoz szoktam hozzá, hogy főszerkesztőként én szabom meg a Figyelő, egy független gazdasági hetilap irányvonalát. Mostantól ez az új grémium feladata lesz, de én nem látom benne a helyemet.\" Azt is megjegyezte, hogy előzetesen őt nem is tájékoztatták az új szerkesztőbizottság felállításáról.

Ismeretes, Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója decemberben vette át a lapot, akkor arról beszélt, hogy három szóval tudja jellemezni, hogy milyen újságot szeretne csinálni a Figyelőből: minőség, méltányosság és mértéktartás.

Azóta a hetilap élére háromtagú szerkesztőbizottságot állítottak olyan nevekkel, mint Lánczi Tamás, a Fidesz-közeli Századvég Alapítvány vezető elemzője, L. Simon László fideszes országgyűlési képviselő és Tallai Gábor, a Terror Háza Múzeum programigazgatója.

L. Simon korábban lapunknak nyilatkozva elmondta: nem független lapot akarnak csinálni. Hozzátette azt is, akár kormánykritikus cikkeknek is lehet helyük a Figyelőben, egyben tagadta, hogy a lap kormánypárti lesz. „Nem lesz kormányszócső az újság” – jelentette ki.

Lambert nem az első távozó, sajtóhírek szerint a szerkesztőbizottság felállítása után lemondott a lap pénzpiacrovatának vezetője, Brückner Gergely is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.