Félmilliós pénzbüntetés a nácik nyilvános éltetéséért

A Waffen-SS-t és a faji megkülönböztetést éltette a vádlott, akit első fokon ötszázezerre büntettek ezért.

Lándori Tamás
2017. 08. 31. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszázezer forintos pénzbüntetést rótt ki első fokon a Székesfehérvári Járásbíróság a nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt arra a férfira, aki az ítéletben megállapított tényállás szerint 

a nemzetiszocialista rendszert és a Waffen-SS-t dicsőítette, illetve állította be követendő példaként

több ember előtt megtartott beszédében tavaly február 6-án, a székesfehérvári Kossuth utcában. 

###HIRDETES###

Az Emlékezz a kitörés hőseire! címet viselő rendezvényen a vádlott Szálasi Ferencet is éltette, továbbá a faji különbségtétel mellett foglalt állást – folytatja a bíróság közleménye. 

A járásbíróság ítéletének indoklásában úgy értékelte, a terhelt által elmondottak alkalmasak voltak volt arra, hogy „a köznyugalmat megzavarva a nemzetiszocialista rendszer áldozatainak, azok leszármazottainak, valamint a demokrácia értékei mellett elkötelezett közösségeknek a méltóságát megsértsék”.

Az ítélet nem jogerős, a vád és a védelem is három nap gondolkodási időt tartott fenn, mielőtt nyilatkoznának arról, kívánnak-e fellebbezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.