Németh Szilárd: Nem divat már Nyugaton a „gyerekcsinálás”

A Fidesz-alelnökének a 90 százalékban nyugdíjas közönséget nem igazán kellett semmiről meggyőznie.

Vég Márton
2017. 10. 26. 3:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nehezen jutottam le ide a dugó miatt, de itt mindig ez van ilyenkor. Szeretnénk, ha 2020-ig megépülne a csepeli gerincút és bővülne az M0-s is, de ha sikerül keresztülvinni a Soros-tervet, akkor nem kell nekünk az M0-ssal bíbelődni, akkor itt nem épül semmi” – tette egyértelművé a nemzeti konzultáció tétjét Németh Szilárd a Fidesz tegnap esti szigetszentmiklósi lakossági fórumán.

Már ha ez egyáltalán valóban lakossági fórum volt. A gyűlést ugyanis sehol nem hirdették a városban, egyedül a Fidesz-irodánál, de még az esemény helyszínéül szolgáló közösségi házban sem volt annak semmi nyoma, hogy szerda este milyen illusztris vendég érkezik Szigetszentmiklósra. A terembe mintegy 150 ember fért be, és mint azt megtudtuk, többségük megyei és városi Fidesz-tag, de a választókerület minden településéről érkeztek polgármesterek, önkormányzati képviselők is, akiknek egyszerűen e-mailben küldtek meghívót.

Szabó József, Szigetszentmiklós fideszes polgármestere is az első sorban foglalt helyet. Az ő Soros-tervről alkotott véleményét még Németh Szilárd Fidesz-alelnök beszéde előtt próbáltuk megtudni, de egy „Na mit gondol, vajon mi?” visszakérdezéssel elintézte a választ. Mindebből következik, hogy a megjelent, 90 százalékban nyugdíjas közönséget már nem igazán kellett semmiről sem meggyőznie Németh Szilárdnak. A rezsibiztosból amúgy az évek alatt megbízható, rutinos, a saját közönsége előtt már-már humoros előadó lett. Közel kétórás beszédét ugyanis papír nélkül mondta el, igaz, valószínűleg tegnap is ezt mondta el, és holnap is szinte szóról szóra ugyanezt fogja elmondani a következő településen.

– Nyugaton leszoktak a munkáról és leszoktak a gyerekcsinálásról, erre találták ki pótléknak a bevándorlást – vélekedett Németh Szilárd. Majd leszögezte: el akarnak foglalni bennünket! De szerinte a magyarok az Egri csillagok című filmben már látták, hogy milyen egy ilyen támadás. Majd kiderült, hogy a volt csepeli polgármesternek élt egy rokona Clevelandben, aki azonban nem azért ment oda, hogy felrobbantsa a gyárakat, hanem dolgozni.

Németh Szilárd szerint most megint előjönnek a Soros-tervet és a menekültinváziót tagadó, migránsbarát múmiák. Nem volt teljesen egyértelmű, hogy pontosan kire gondol, de korábban Jeszenkszky Gézát, Gémesi Györgyöt és Bod Péter Ákost is levitézlett MDF-es politikusnak nevezte. Majd hosszasan arról beszélt, hogy a szélsőjobbtól a szélsőbalig Magyarországon mindenki a Soros-terv végrehajtásán dolgozik. Idesorolta a Jobbik béruniós kezdeményezését és Gyurcsány Ferencet is. – Mert hozzá vezet minden szál, ő mozgatja a szálakat – világított rá a háttérben zajló történésekre Németh Szilárd. Majd arra biztatta a közönséget, hogy otthon vegyék elő a Gyurcsányról szóló könyvet és olvassák el. – Nem azt mondtam, hogy nem lehet előtte leköpni – fogalmazott a szónok. Később Orbán Viktor miniszterelnökhöz hasonlóan Brüsszelt Moszkvához hasonlította. A hasonlóság alapja pedig az, hogy az árulókat mindenhol szeretik. – Mi nem leszünk kevert kultúrájú, kevert vallású ország. Mi nem fogunk csadorban járni – hangsúlyozta.

A közönség bólogatott. Ez nem csoda, hiszen a tavalyi menekültellenes népszavazáson 98 százalékos volt a nemek aránya Szigetszentmiklóson. Igaz, csak 38 százalékos volt a részvétel és 8 százalék érvénytelenül szavazott. Pedig nagy veszélyben vannak azok is, akik nem mentek el a népszavazásra, mint azt most Németh Szilárd elárulta. Kulturális, szociális szempontból is veszélyben vannak, de a mindennapok biztonsága is már a múlté. Mert a migránsok robbantanak és lőnek, sorra követik el a merényleteket. Az ismert panelek következtek az előadásban: mi már egyszer-kétszer megvédtük egész Európát, és most is nekünk kell védeni Németországot. Németh Szilárd többször járt a magyar–szerb határnál felhúzott kerítésnél, és látta, hogy ott nem háború elől menekülő emberek vannak. – Afrikában nincs háború. Rendkívüli veszélyt jelent a családegyesítés is. Papír nélkül, bemondásra bárkit a rokonomnak mondhatok, és akkor bárki jöhet – fogalmazott. Nem várta meg mindenki az előadás végét.

A megkérdezett nyugdíjas hölgy, bár stabil Fidesz-szavazónak mondta magát, arra panaszkodott, „hogy ezek a fiúk egy kicsit stílusosabban, kevésbé bántóan is beszélhetnének”. Szerinte Navracsics Tibort vagy Jeszenszky Gézát nem kellene elbutult hazaárulónak nevezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.