Meggyújtották az első hanukagyertyát Budapesten, a Nyugati téren

Köves Slomó rabbi szerint az idei ünnepen a nemzetközi politikában győzedelmeskedő igazságot is ünneplik.

MTI
2017. 12. 12. 18:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meggyújtották az első gyertyát a zsidóság egyik legnagyobb ünnepe, a hanuka első napján, kedden a budapesti Nyugati téren felállított kilencágú gyertyatartón.

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija köszöntőjében hangsúlyozta: hanuka a győzelem ünnepe. „Hanukakor ünnepeljük azt a győzelmet, amit a fény aratott a sötétség felett”, a csoda a természet felett, a hit a kétely és az igazság a hazugság felett – fogalmazott.

Az idei ünnepen a nemzetközi politikában győzedelmeskedő igazságot is ünneplik – tette hozzá, utalva Donald Trump múlt heti bejelentésére, hogy az Amerikai Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.