időjárás 21°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

A V4-ek természetes szövetségesei az izraeli politikának

Forrás: ECHO TV
2019.02.19. 13:10
A V4-ek természetes szövetségesei az izraeli politikának

Nem tartom valószínűnek azt, hogy a közeljövőben az Izrael-V4 kapcsolatok gyengülnének – ezt mondta Veszprémy László Bernát az ECHO TV Napi aktuális című műsorában az Izrael és a V4-ek közti meghiúsult csúcstalálkozóval kapcsolatban. A Migrációkutató Intézet kutatója szerint a médiának fontos szerepe volt az Izrael és Lengyelország közötti konfliktusban.

Veszprémy László Bernát kiemelte: Lengyelországban és Izraelben is országgyűlési választásokat tartanak idén. Mindkét országban egy nemzeti narratívát, egy nacionalista világnézetet megtestesítő párt van jelenleg hatalmon, emellett nagyon érzékenyek a történeti kérdésekre.

A szakértő szerint a médiának komoly szerepe van a két ország közötti konfliktusban.

Ha valaminek, akkor annak mindenképpen kiváló példája ez az eset, hogy egyébként igen komoly politikai szereplőket is hogyan tud a média egymásnak ugrasztani – fogalmazott.

Veszprémy László Bernát elmondta: A V4-ek, amelyek a nemzeti szuverenitást hangsúlyozzák Brüsszel föderalista törekvéseivel szemben, mindenképpen természetes szövetségesei az izraeli politikának. Szerinte azonban még nagyon mélyek azok a történelmi sérelmek, amelyek a kelet- közép európai népek és a zsidóság között vannak.

A teljes beszélgetést IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.