Mindenkinek joga van tudni, mit tervez Brüsszel Európával

Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolt a képviselőknek a gazdaság helyzetéről. A tavalyi 4,8 százalékos GDP-növekedés, amely az uniós átlagot háromszorosan múlta felül, biztos alapot ad a családvédelmi intézkedések véghezviteléhez — ezt válaszolta lapunk kérdésére Kocsis Máté a csütörtöki kihelyezett frakcióülés utáni sajtótájékoztatón. A kormánypárti politikus világossá tette: a Fidesz – KDNP szerint nagyobb hangsúlyt kell helyezni a nemzeti kultúránk, határaink védelmére.

2019. 02. 15. 11:12
null
A kormánypárti frakcióvezetők egyértelművé tették, a családok és nem a bevándorlás pártján állnak Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jól látható, hogy az Európai Parlamentben számos olyan téma van a tárgyalóasztalokon, amelyek érintik a magyar embereket is: tele vannak a brüsszeli bürokraták asztalai olyan tervekkel, amelyek egyeznek a Soros-tervvel, bevándorlókkal akarják elárasztani Európát – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tegnapi sajtótájékoztatóján.

A képviselőcsoport vezetője elmondta, hogy a kihelyezett frakcióülésen a Fidesz és a KDNP képviselőit tájékoztatta a kormány és a kormánypárti európai parlamenti (EP-) képviselők, hogy milyen bevándorláspárti intézkedések vannak előkészület alatt Brüsszelben. Kocsis Máté ezek között említette a kötelező kvóta ügyét, a határvédelem nemzetállami jogának gyengítését, összhangban Soros állásfoglalásával, illetve a migránsvízum bevezetését. Ide sorolta a bevándorlást segítő Soros-szervezetek, NGO-k támogatásának megháromszorozását, ami így 1,8 milliárd eurót, mintegy 570 milliárd forintot jelent majd.

Szólt a gazdasági jellegű migráció legalizálásáról is, és arról, hogy napirenden van a bevándorlást ellenző országok megbüntetése. – Ezeket a terveket a Fidesz és a KDNP frakciószövetsége elutasítja – jelentette ki. Hozzátette: ezek olyan tervek, amelyekről minden polgárnak tudnia kell. – Mi azt gondoljuk, hogy nagyobb hangsúlyt kell helyezni a nemzeti kultúránk, határaink védelmére. Európa maradjon az európaiaké – szögezte le Kocsis Máté. Az EP-választás várható eredményét firtató kérdésre úgy válaszolt: azt akarják, hogy Magyarország nyerjen, és bevándorlásellenes többség alakuljon Európában.

A frakcióülésen szó volt a miniszterelnöki évértékelőn bejelentett, hét elemből álló családvédelmi akciótervről is. – Ez négy törvényt érint, parlamenti döntést is igényel, ezért arra kérte a frakciószövetség a kormányt, hogy ezt minél hamarabb nyújtsák be, ezzel is segítve a gyermekvállalás előtt álló embereket – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

A kormánypárti frakcióvezetők egyértelművé tették, a családok és nem a bevándorlás pártján állnak
Fotó: Kurucz Árpád

Elhangzott: ahhoz, hogy július 1-jétől a hétből hat intézkedés életbe léphessen, az kell, hogy a jogszabályi módosítások február végéig az Országgyűlés elé kerüljenek. A Magyar Nemzet kérdésére azt mondta: Varga Mihály pénzügyminiszter beszámolt a képviselőknek a gazdaság helyzetéről. A tavalyi 4,8 százalékos GDP-növekedés, amely az uniós átlagot háromszorosan múlta felül, biztos alapot ad a családvédelmi intézkedések véghezviteléhez.

S hogy mire számítanak a kormánypártok az ellenzék részéről a tavaszi ülésszakban? A Fidesz frakcióvezetője erre azt mondta: a Fidesz–KDNP az ország kormányzásával akar foglalkozni a parlamentben, és nem fog felülni az ellenzék provokációjának. Kocsis Máté egyetértett azzal, hogy szigorítani kell a parlamenti fegyelmi ügyek jogkövetkezményeit, és kevesellte a tavaly decemberi parlamenti botrány miatt az ellenzéki képviselőkre kirótt pénzbüntetést.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a tanácskozás napirendjén szintén szereplő családvédelmi akciótervről beszélt, hangsúlyozva: az nem csupán a családokat segíti, hanem a demográfiai helyzetet is javítja. A kormánypártok a családvédelem, nem pedig a bevándorlás pártján állnak – mondta, megdöbbentőnek nevezve ezzel kapcsolatban a svéd szociális miniszter és a BBC szakértőjének nyilatkozatát, akik bevándorlással oldanák meg a demográfiai problémákat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.